Asayiş
Giriş Tarihi : 25-04-2023 00:21   Güncelleme : 25-04-2023 17:42

Parti bayraklarına saldırı iddiası ardından olay aydınlatıldı

İlçemizde İYİ Parti tanıtım bayraklarına saldırıldığına dair iddia ardından, olayın aslı ortaya çıktı. Yaşananların saldırı olmadığı anlaşıldı. 

Parti bayraklarına saldırı iddiası ardından olay aydınlatıldı

Gerze'de İYİ Parti seçim bürosu önündeki tanıtım bayraklarına saldırıldığına ilişkin iddia üzerine polis tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmada olayın; tanıtım bayraklarının asıldığı yerde iki arkadaş arasındaki iddiadan kaynaklı meydana geldiğinin anlaşıldığı öğrenildi. 

Konuyla ilgili kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, iddiaya konu olan yerin ise seçim bürosu olmadığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

23.04.2023 günü Yerel basına yansıyan, “Gerze İYİ Parti tanıtım bayraklarına saldırı” şeklindeki haber konusu, Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından derhal araştırılmış, tanıtım bayrağının asıldığı yerin seçim bürosu şartlarını haiz seçim bürosu olmadığı (ilgili parti temsilciliğinin seçim bürosu açmak için herhangi bir müracaatta bulunmadığı), meydana gelen olayın faillerinin E. K. ve B. O. isimli şahıslar olduğu, yaklaşık 3 metre boyundaki tanıtım bayrağı asılı ipi görüp, bu ipi  kopartıp kopartamayacakları konusunda aralarında iddiaya girerek ipe asılıp koparttıkları, koparttıkları parçayı da bina ön tarafında bulunan bir sandalyeye bırakarak ayrıldıkları, siyasi herhangi bir düşünce ve amaçlarının olmadığı beyan edilmiş, şahısların başkaca herhangi bir suç kayıtlarının olmadığı 24.04.2023 tarihinde tespit edilmiştir. Söz konusu durum hakkında ilgili parti ilçe temsilcisi ile yapılan görüşmede olayla ilgili adı geçen şahıslar hakkında herhangi bir şikayetlerinin olmadığını beyan etmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

AdminAdmin