Asayiş
Giriş Tarihi : 14-06-2019 17:19   Güncelleme : 14-06-2019 17:28

Silahlı magandaya ceza

Şehrin göbeğinde havaya ateş eden magandaya para cezası kesildi

Silahlı magandaya ceza

11 Haziran Salı günü akşam 19.30 sıralarında Hükümet Konağı önünde bir düğün konvoyundan havaya kurusıkı silah ile ateş edildiği ihbarını değerlendiren Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü, mobese kayıtlarından şahsı tespit etti.

Başlatılan soruşturma neticesinde Atatürk Caddesi Hükümet Konağı önünden geçtiği esnada eylemi gerçekleştirdiği tespit edilen şahsa, 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar kanunun 4/2 maddesine muhalefetten 1.294 TL idari yaptırım uygulandığı öğrenildi. Silahın mülkiyetinin kamuya geçirilmesi içinde ayrıca işlem yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 170. maddesinde "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" başlığı altında yer alan "Kişilerin hayatı, sağlığı veya mal varlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü hatırlatan emniyet güçleri, bundan sonra da bu tür olaylara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak gerekli cezai işlemin derhal uygulanacağını duyurdular.

Düğünlerde ve halkın yoğun bulunduğu çeşitli yerlerde havaya ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokan şahısların derhal kolluk kuvvetlerine ihbar edilmesi gerektiği de ayrıca ifade edildi.

Seda ŞengülSeda Şengül