Asayiş
Giriş Tarihi : 16-07-2020 11:43   Güncelleme : 16-07-2020 12:03

Van’dan Yürek Yakan Haber: 7 Şehidimiz Var

Van'da Emniyet'e bağlı bir keşif uçağı Artos Dağı'na çarparak düştü, 7 Emniyet Personeli şehit oldu

Van’dan Yürek Yakan Haber: 7 Şehidimiz Var

Kazada ikisi pilot, yedi emniyet mensubunun hayatını kaybettiği açıklandı. Van'ın çevresinde keşif uçuşu yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına ait kayıtlı bir insanlı keşif uçağının dün akşam Artos Dağı'na çarparak düştüğü bildirildi. Kazayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uçakta bulunan 7 emniyet personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaza haberinin ardından Van'a giden Bakan Soylu'nun verdiği bilgilere göre uçak, Hakkâri ve Van illeri çevresinde keşif ve gözetleme çalışmalarında bulunmak üzere saat 18.34'te Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Bölgede keşif görevini tamamlayan ve içerisinde 2'si pilot olmak üzere 7 emniyet personelinin bulunduğu uçak saat 22.45 sıralarında ise radardan kayboldu.

Uçağın düştüğü yönündeki ihbar üzerine de polis, jandarma ve kurtarma ekipleri Van Gölü kıyısına yönlendirildi, ayrıca havadan da arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda da uçağın Artos Dağı'na çarparak kırıma uğradığı tespit edildi.

Soylu, kazayla ilgili yaptığı açıklama sonrası Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbey, İl Jandarma Komutanı Yüksel Yiğit ile birlikte sabah saatlerinde keşif uçağının kırıma uğradığı Gevaş ilçesine giderek enkazın bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Hayatını kaybeden emniyet mensuplarının cenazeleri de helikopterle olay yerinden alınarak Van'daki hastaneye getirildi. Hastanede işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis memurlarının naaşları Van'da düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Şehitlerin Kimlikleri Belli Oldu

Şehit Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş - Samsun
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli iken geçici olarak Hakkari'de görevlendirilen Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş, Van ve Hakkari illerinde uçuş görevini sürdürürken Van'da uçağın düşmesi sonucu 6 emniyet mensubu ile birlikte şehit oldu. 7 yıllık polis olup Samsun doğumlu olan 31 yaşındaki Gökhun Mete Altunbaş'ın Kırıkkale Keskin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Eşinin de komiser olduğu öğrenilen şehit pilotun 1 çocuk babası olduğu ifade edildi. Şehit komiserin babasının Samsun'un Bafra ilçesinde, eşinin ise Ankara'da ikamet ettiği kaydedildi.

Şehit Semih Güzelay - İzmir
Şehitlerden İzmir Torbalılı olan şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın babaevine acı haber ulaştı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Emre Balcı, şehidin babası Mustafa Güzelay'a acı haberi verdi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın 4 ay önce evlendiği ve eşinin Ankara'da bulunduğu öğrenildi.

Şehit Ramazan Bayram - Afyonkarahisar
Van'da keşif görevi yaparken Artos Dağı'na düşen uçakta şehit olan polis memurlarından birinin, Afyonkarahisar Çay Deresinek beldesi nüfusuna kayıtlı 30 yaşındaki Onur Ramazan Bayram olduğu öğrenildi. Bekar olan Bayram’ın ailesinin Manisa Alaşehir'de yaşadığı kaydedildi.

Şehit Samet Üstüner- Ankara
Van'da düşen keşif uçağının 2 pilotundan biri olan Komiser Yardımcısı Pilot Samet Üstüner'in (27) şehit olduğu haberi, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehit Üstüner'in 1.5 yıllık evli olduğu, eşi Elif Üstüner'in de Ankara'da yaşadığı belirtildi. Şehit Pilot Samet Üstüner'in, yarın düzenlenecek törenle ilçede toprağa verileceği bildirildi.

Şehit İrfan Aydoğan - Bursa
Düşen keşif uçağında şehit olan komiser yardımcısı İrfan Aydoğan’ın acı haberi, Bursa’da bulunan baba ocağına ulaştı. İrfan Aydoğan'ın annesi Mediha Aydoğan'ın, Erzurum'da görevli olan oğlunun yanına 1 ay önce ziyarete gittiği ve şehit olduğu günde Erzurum'da bulunduğu öğrenildi. Tokat doğumlu 29 yaşındaki bekar komiser yardımcısı Bursa'da törenle toprağa verilecek.

Şehit Burak Derya - Mersin
Şehit olan polis memuru Burak Derya’nın (28) Mersin’in Anamur ilçesindeki baba ocağına acı haberi ulaştı. Şehidin Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evinde acı haberi alan baba Özcan Derya ile anne Fides Derya, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, mahalleli ve yakınları taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin yarın Anamur’da toprağa verilmesi bekleniyor.

AdminAdmin