Asayiş
Giriş Tarihi : 20-12-2016 15:10   Güncelleme : 21-12-2016 11:51

Vatandaşlara Uyarı!

Tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları her geçen gün insanları ağına düşürmeye devam ediyor

Vatandaşlara Uyarı!
 Dolandırıcılar, en son geçtiğimiz günlerde de ilçemizde yaşayan bir emekli vatandaşa musallat olmuşlardı.

Bunun üzerine ilçemiz Savcılığı ve kolluk kuvvetleri gerekli takiplerin yapıldığı ve çalışmaların devam ettiğini belirterek kendilerini polis, savcı, hakim olarak tanıtarak türlü oyunlarla para isteyen dolandırıcılara itibar edilmemesini duyurdu.

Polis, jandarma ve savcının hiçbir şekilde şahıslardan para talep etmediği kaydedilen açıklamada, “Herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın” ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların şüpheli aramalar karşısında 155 polis hattını aramaları gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları, kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 polis imdat hattını arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat edin” denildi.

Seda ŞengülSeda Şengül