Duyurular
Giriş Tarihi : 23-05-2019 10:10   Güncelleme : 23-05-2019 10:15

Esnafa ölçü aleti muayene uyarısı

İl Müdürlüğü, ölçü aletinin muayenesini yaptırmayan esnafa bir defaya mahsus sağlanan muafiyetin 28 Mayıs’ta sona ereceğini duyurarak, esnafa ‘mağdur olmayın’ uyarısında bulundu.

Esnafa ölçü aleti muayene uyarısı

Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, ölçü ve ölçü aletlerinin muayene süreleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş ölçü ve ölçü aletleri bulunan ölçü ve ölçü aleti kullanıcılarına cezai duruma düşmemeleri için muayene yaptırmaları uyarısında bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “28/2/2019 tarihli ve 30700 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 3516 sayılı ölçüler ve Ayar Kanununa geçici muafiyet maddesi eklenmiştir. Bu muafiyet ile 1/12/2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletlerinin kullanıcıları, 28/2/2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ölçü aleti türüne göre ilgili il müdürlüklerine ya da yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde, söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir. İlgililere önemle duyurulur.”

Seda ŞengülSeda Şengül