Eğitim
Giriş Tarihi : 10-10-2019 10:25

155 Öğrenciye Burs İmkanı

Sinop Üniversitesi Vakfı, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Nihat Dalgın Başkanlığında Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda 155 öğrenciye başarı ve yemek burcu verilmesi kararlaştırıldı.

155 Öğrenciye Burs İmkanı

Sinop Üniversitesi Vakfını el birliğiyle güçlendirmek amacıyla “2019-2020 Akademik Yılına Hazırlık Toplantısı”nda Rektör Dalgın tarafından başlatılan, akademik ve idari personelin destekleriyle büyüyen bağış kampanyası, ihtiyaç sahibi 20’si yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam 155 öğrenciye başarı ve yemek bursu olarak katkı sağlayacak.

Toplantıda, Sinop Üniversitesi Vakfına bağış kampanyasına katılarak aylık bağışta bulunmayı taahhüt eden akademik ve idari personellerin bağışlarıyla; 20’si yabancı uyruklu toplam 155 öğrenciye aylık 75 TL olmak üzere 7 ay boyunca yemek bursu verilmesine karar verildi.

Ayrıca Sinop Üniversitesi lisans birimlerinde okuyan 3. ve 4. Sınıfların birincisi olan öğrencilere 7 ay süreyle 250 lira “başarı bursu” verilmesi kararlaştırıldı. Başarı bursundan toplam 20 öğrencinin faydalanacağı belirtildi.

 “Sinop Üniversitesi, Çalışanları ve Öğrencileriyle Büyük Bir Ailedir”

Toplantıda Üniversite Vakfının bağış kampanyasına destek veren akademik ve idari personellerine teşekkür eder Dalgın “Sinop Üniversitesi çalışanları ve öğrencileriyle büyük bir ailedir. Bugün akademik ve idari personelimizin Vakfımıza yaptığı bu bağışlar sayesinde 155 öğrencimize eğitim gördükleri dönem içinde başarı ve yemek bursu sağlamış olacağız. Kampanyaya henüz katılmamış diğer personelimizin sağlayacağı katkılarla üniversitemizin daha da güçleneceğine ve öğrencilerimize çok daha kaliteli imkanlar sunacağımıza inanıyorum” dedi.

Ayrıca Sinop Üniversitesi Vakfı için başlatılan bağış kampanyasının devam ettiğini ifade eden Dalgın, “Sinop Üniversitesi Vakfına sağlanan destek ne kadar artarsa bizler de o ölçüde burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısını artırabiliriz. Bu anlamda kampanyaya katılmak isteyen personelimiz için süreç devam ediyor. Bağışçı olmak isteyen personelimiz maaş aldıkları bankaya giderek istedikleri miktarda ödeme talimatı verip her ay Vakfımıza bağışta bulunabilirler. Elbette ihtiyaç sahibi daha çok öğrencimize ulaşmak için yalnızca Üniversitemiz personelinden değil, Sinoplu tüm yardımseverden destek ve katkı bekliyoruz. Sinoplu iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız da Vakfımıza bağışta bulunarak öğrencilerimize eğitim hayatlarından destek olabilirler. Yapılan bağışların miktarından daha fazla öğrencilerimizdeki bırakacağı intiba önemlidir” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin