Eğitim
Giriş Tarihi : 18-05-2022 13:36   Güncelleme : 18-05-2022 16:53

3 bin 500 çocuk, sinema ile buluşacak

“Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında, Gerzeli öğrenciler sinema ile buluşturuldu

3 bin 500 çocuk, sinema ile buluşacak

“10 Bin Okul Projesi” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında ilçemizde öğrenim gören öğrenciler sinema ile buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında öğrenciler ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkân sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine duyarlı bireyler geliştirmek amacıyla başlatılan “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi ile öncelikle 10 Bin Okul Projesi kapsamındaki okullardan, öğrencilere filmlerin gösteriminin ücretsiz olarak yapılması planlandı.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, “Afacanlar: İş Başa Düştü” ve “Kuklalı Köşk-2” filmlerinin ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından izlenmesi için takvim oluşturularak, 2500'e yakın öğrencinin sinemayla buluşturulması hedeflendi. 

Gerze Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde ücretsiz olarak gösterime giren sinema filmlerini, Gerzeli öğrenciler ilgi ve merakla izlediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, öğrencilere keyifli vakitler geçirmelerini dilerken başta Belediye Başkanı Cevat Şensoy olmak üzere Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

AdminAdmin