Eğitim
Giriş Tarihi : 06-07-2021 10:11   Güncelleme : 06-07-2021 10:39

Amatör Denizcilik Belgesi İçin Ter Döktüler

Amatör Denizcilik Belgesi almak isteyen vatandaşlar Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulunda eğitim aldılar, ardından sınava tabi tutuldular

Amatör Denizcilik Belgesi İçin Ter Döktüler

Gerze Liman Başkanlığı tarafından amatör denizcilik belgesi almak için başlatılan teorik ve uygulamalı eğitimler için kayıtlar başladı.

“Bir Milyon Amatör Denizci Projesi” kapsamında başlatılan ve Gerze Meslek Yüksekokulu’nda eğitimleri verilen Amatör Denizci Belgesi Sınavı 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulunda yapıldı.

Sınav öncesinde Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitci, sınava girecek katılımcılara yönelik kısa bir konuşma gerçekleştirerek, “bulunduğumuz bölgede sahilden 12 deniz mili mesafedeki alan Türk Karasularıdır. Uluslararası hukuk bakımından kara topraklarımızdan hiçbir farkı yoktur. Bu alan bizim ‘Mavi Vatanımızdır.’ Bu proje ile insanımıza denizcilik kültürü aşılamak, denizci millet denizci ülke hedefine ulaşmak, yüzümüzü denizlere, mavi vatanımıza çevirmek, ufkun ötesini görmek hedeflenmiştir” dedi.

Daha sonra Sinop Liman Başkanlığında Görevli Kaptan Gökhan Peker tarafından kaptan adaylarına amatör denizci eğitimi verildi. Denizcilik konusunda bilinmesi gereken önemli noktalara değinen Kaptan Peker, sinevizyon yardımıyla sınav öncesinde katılımcılara sunum gerçekleştirdi. 71 Amatör Denizci Belgesi için 29 kişide kısa mesafe Amatör Telsizci Belgesi alabilmek için sınavlara katıldı.

AdminAdmin