Eğitim
Giriş Tarihi : 03-09-2021 18:21

Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği ‘’ Okulumuz Fiziki Anlamda Yetersiz’’

2021-2022 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni ilk ve ortaokullara ihtiyaç olduğu gerek sosyal medya da, gerekse de farklı ortamlarda veliler tarafından dile getirilmeye devam ediyor.

Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği ‘’ Okulumuz Fiziki Anlamda Yetersiz’’

İlçemizin nüfusu her geçen gün artıyor ve aynı zamanda covid- 19 pandemi koşulları endişe verici bir şekilde sürerken aynı sınıfta 30-40 öğrencinin ders almasının büyük bir risk oluşturduğunu kaydettiler.

Öncelikle Atatürk Ortaokulu ivedilikle fiziki anlamda taşınmalı

6 Eylül sabahı başlayacak olan yüz yüze eğitim ve sınıfların normalden daha kalabalık olması ve bir yandan da devam eden pandemi süreci velileri tedirgin ediyor.

Bu kapsamda Gerze Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği’nde yer alan veliler,  diğer tüm veliler adına gazetemizi ziyaret ederek seslerini duyurmak istediler.

Sınıfların kalabalık ve yetersiz olmasının hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından problem olabileceğini ifade eden veliler, yetkililerin biran önce seslerine kulak verilmesini istediler.

Yeni eğitim ve öğretim haftasında kendilerinden önce öğrencilerin büyük bir sürprizle karşılaştıklarını ve bu yıla kadar tam gün eğitimin verilen Atatürk Ortaokulu’nda ikili eğitime geçildiğini öğrendiklerini, bu sıkıntının aşılması adına Atatürk Ortaokulu ile Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nun yer değiştirilmesinin öğrenciler açısından isabetli olacağını belirttiler.

Okul Aile Birliği adına konuşan öğrenci velisi Şenay Ergün, ikili eğitimin gerçek anlamda öğrenci bakımından kalabalık, bina bakımından yetersiz kalan okullarda yapıldığını, ilçemizde böyle bir şeye gerek olmadığını düşünüyoruz, dedi.

Ergün “biz bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için toplandık ve sesimizi duyurmak istedik. Yıllardan bu yana sabahtan akşama kadar eğitim veren Atatürk Ortaokulu binanın artık yetersiz gelmesinden dolayı sabahçı, öğlenci sistem olan ikili eğitime geçmiş. Biz veliler olarak bunu kabul etmek istemiyoruz.

400 öğrenci için Gerze Atatürk Ortaokulu binası yetersiz kalıyor. Bir kütüphane yok, deney yapabilecekleri bir laboratuvarları yok, önemli gün ve haftalarda toplanabilecekleri ve milli değerlerin farkına varabilecekleri bir toplantı, konferans salonları yok. Binanın yeterli gelmemesinden dolayı bina içinde ki yerleri kapatmışlar ve sınıf yapmışlar.

Okulun ikili eğitime geçmesinin pedagojik anlamda çok büyük sorunları da beraberinde getireceğine inanıyoruz. İkili eğitim durumu büyük kentlerde okullar kalabalık olduğundan tercih edilen bir durum. Bizim elimizde çok güzel bir avantaj var; Gerze Atatürk Ortaokulu’nda öğrenci sayısı 400, Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrenci sayısı ise 150.

Bizim okul aile birliği olarak naçizane fikrimiz Atatürk Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulundaki öğrenciler yer değiştirsin yani Atatürk Ortaokulu İmam Hatip Ortaokulu olsun ve İmam Hatip Ortaokulundaki öğrenciler buraya getirilsin. Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencileri de 400 öğrenci için yeterli olan İmam Hatip Ortaokuluna yerleştirilsin.

Atatürk Ortaokulu güzel bir geçmişi olan, öğrenci ve öğretmen kadrosuyla adından sıkça bahsedilen bir okul. Bu okulda derece yapan, isim yapmış okullar kazanan pek çok öğrenci var. Biz ikili eğitimin öğrenciler açısından verimli olacağını düşünmüyoruz.

Sabahçılar erken gelecek diğerleri geç çıkacak, sosyal kültürel etkinlikler yapılmayacak, teneffüsler kısa olacak, sosyal etkinlikler kısıtlı olacak, sabahçı olan çocuklarımız uykularından feragat edecek, öğlenci olanlar ise okullarından geç çıkacaklar.

Atatürk İlkokulu’nun anasınıfı kapatıldı, anasınıfına başlayacak çocuklarımızı oraya yollayamıyoruz. Sınıflar 30-40 kişi olmuş durumda. Öğrenci masasıyla öğretmen masası adeta iç içe geçmiş durumda. Buna bir çözüm bulunmalı; yeni bir bina yapılıncaya kadar bu değişiklik yapılmalı” diye konuştu.

AdminAdmin