Eğitim
Giriş Tarihi : 03-09-2020 18:20   Güncelleme : 04-09-2020 09:43

Atatürk Ortaokulu’nun ‘Gurur Tablosu’

Atatürk Ortaokulu, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı, Liseye Geçiş Sınavında (LGS) istenilen başarıyı elde etti

Atatürk Ortaokulu’nun ‘Gurur Tablosu’

Atatürk Ortaokulu resmi internet sayfasında yayınlanan habere göre, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılan Liseye Geçiş Sınavında (LGS), okul hedeflediği başarıya ulaştı.

Okul, ilk dönemin eksiksiz ve sorunsuz kapatılmasının ardından, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2’inci dönem eğitim ve öğretim de farklı ve zorunlu uygulamalara gitti.

Bu kapsamda, yüz yüze verilen eğitimin hemen ardından akademik destek ve rehberlik temalı 8’inci sınıflara yönelik “Evim Okulum, Sana Güveniyorum” adlı proje uygulamaya konuldu.

Bu proje kapsamında öğretmen, öğrenci, veli, sınav analizi, ders hazırlık adı altında beş farklı WhatsApp grubu kurularak, EBA ve diğer görüntülü eğitim araçları ile nitelikli akademik dersler, soru çözme saatleri, uzaktan deneme sınavı uygulamaları, sınav soru analizleri, öğrenci rehberlik saatleri, veli görüşme saatleri, öğretmenler arası karar ve danışma toplantıları uzaktan gerçekleştirilerek doksan günlük süre zarfında karşılıklı işbirliği ile çalışmalar yürütüldü.

Konuyla alakalı okul sitesinde açıklama yapan Okul Müdürü Taşkın Aydın, “Projede öğrencilerin istekliliği, uzaktan da olsa disiplin içerisinde plan ve uygulamalara eksiksiz katılmaları ve deneme sınav sorularındaki sürekli artan başarılarını doğru ve eksiksiz okula yansıtmaları sayesinde, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılan LGS sınavında hedeflenen başarıyı yakalamış bulunmaktayız.

her paydaşının iyi niyetli, aktif, uzaktan da olsa güvenilir ve samimi olması bu başarının oluşmasında temel rol oynamıştır. Burada okulumuz öğretmenlerinin fedakâr ve işbirliği içinde hareket etmeleri en büyük zenginliğimizdir.

Başarı tablomuz, emeğimizin karşılığı olan alın terimiz yukarıda tablo olarak verilmiştir. Bütün bunların yanında 5’inci, 6’ıncı ve 7’inci sınıflarımızda da projenin bütün adımları, sınıf seviyelerine ve niteliklerine uygun olarak uygulanmış olup aynı hassasiyet ve idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ortak gayreti ile sürdürülmüştür, sonuç olarak bu sınıflarda da uzaktan da olsa nitelikli sürdürülebilir eğitim verilmiştir.

Uzaktan da olsa bu nitelikli ve sürdürülebilir eğitimin faydaları olan başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve velilerimize şükranlarımızı sunarım.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin