Eğitim
Giriş Tarihi : 31-05-2016 10:21   Güncelleme : 31-05-2016 11:23

Aydınlık Kelimelerin Aydınlık Kalemlerinden Yıl Sonu Gösterisi

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu yıl sonu gösterisi düzenlendi.

Aydınlık Kelimelerin Aydınlık Kalemlerinden Yıl Sonu Gösterisi
 Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin düzenlediği "Resim sergisi ve Koca Kafalılar Gezgeni" adlı piyes Sedat Işıdı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Ataman ve Zafer Akkuş, Liman Başkanı Uğur Gürol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, İlçe Müftüsü Ali Işık, okul ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Dursun Kahriman, '' Bu gece burda oluş sebebimiz öğrencilerimizin tuvallerine yansıttıkları resimleri, beyinlerinde ki ve yüreklerindekileri satırlarına döktüğü kitabımızı sizlerle paylaşmak emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum'' dedi.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğretmeni, Şafak Okvuran'ın öncülüğünde 8. sınıf öğrencilerinden 23 kişinin Türk Ressamlarının resimlerini konu alarak tuvallere yansıttığı resimleri tanıtmak üzere Irmak Zenginer'in Turgut Zaim'in, 'Yemişçi' isimli tablosu, Yaren Doruk'un Hoca Ali Rıza'nın, 'Göl Kenarı' isimli tablosu ve Cansu Kütük'ün Caspar Friedrick'in, 'Bulutların Üzerinde Yolculuk' adlı çalışmasının öyküsünü anlatması ile resim sergisi sonlandı.

6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yıl içinde söze gelip, dile dökülmeyen ve kaleme yansıyan duygularını paylaştıkları ''Güneşten Satırlar'' adlı kitabın tanıtımını yapıldı.

Son olarak televizyon, sosyal medya, reklamlar, tüketim çılgınlığı ve diyet furyasını anlatan ''Koca Kafalar Gezegeni'' adlı piyes sergilendi.

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz