Eğitim
Giriş Tarihi : 06-12-2022 14:48   Güncelleme : 06-12-2022 15:37

Belören Köy Yaşam Merkezi, köyün kalbi olmaya devam ediyor

İlçemizde, her zaman, her yerde, herkes için eğitim faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor

Belören Köy Yaşam Merkezi, köyün kalbi olmaya devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" Projesiyle, kullanılmayan köy okulu binaları, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri ile gençlik kampları gibi alanlara dönüştürülmeye başlandı.  

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının ülkemiz genelinde açtığı köy yaşam merkezlerinden biri de İlçemiz Belören köyünde açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugüne kadar farklı illerde hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri, köylerde hayatın kalbi olurken, köy halkı için tarım ve hayvancılık gibi alanlarda kurslar ve yaz kampı gibi faaliyetlere imkân sağlıyor.

Belören Köy Yaşam Merkeziyle ortak hareket eden İlçemiz Gerze Halk Eğitim Merkezinde, 01.09.2021 tarihinden bu tarafa Gerze halkına yönelik, 159 adet genel kurs, 85 adet mesleki ve teknik kurs, toplamda 244 adet kurs açılarak, halkımızın, örgün eğitim süresince edinemediği ya da yetersiz kaldığı imkânlardan yararlanmalarının sağlandığı kaydedilirken söz konusu bu kurslarda, 2.861 kadın kursiyer, 1.507 erkek kursiyer olmak üzere toplamda 4.368 kursiyer, açılan bu 244 adet kursa kayıtlı olup 1.544 kadın kursiyer, 750 erkek kursiyer olmak üzere toplamda 2.294 kursiyerin sertifika alarak, kursları başarıyla tamamladığı belirtildi.

Belören Köy Yaşam Merkezinde, köy halkının talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ''Besi Sığırcılığı Kursu'' açıldığı, kursta 3 kadın kursiyer, 22 erkek kursiyer olmak üzere toplamda 25 kursiyerle kursun halen devam ettiği kaydedildi.

Belören Köy Yaşam Merkezinde kursların açılmaya devam edeceği, her zaman, her yerde, herkes için eğitim, toplumsallaşma sürecinde yerleşik kültürü yaşamada ve geliştirmede katılımcı, paylaşımcı, bireyi hakları ve sorumlulukları konusunda güçlendirecek programlar sunmaya gayret gösterileceği belirtildi.

AdminAdmin