Eğitim
Giriş Tarihi : 22-05-2019 18:09   Güncelleme : 22-05-2019 18:25

Bilim Fuarı Göz Doldurdu

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında yeteneklerini sergiledi

Bilim Fuarı Göz Doldurdu

Her yıl okullarda gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de projeleriyle takdir topladı

Öğrenciler, yıl boyunca çalışarak hazırladıkları birbirinden değişik ve farklı özellikte projeyi fuarda ziyaretçilerin beğenisine sundular.

Okul bahçesinde gerçekleşen fuarın açılışını Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy birlikte yaptılar.

Açılışın ardından Okul Müdürü Mehmet Abanoz, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri TÜBİTAK Bilim Fuarıyla; öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlandığını ifade eden Abanoz, “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücünün gerçeğe dönüşmesinin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu hayal gücünün gerçekleşmesine zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda 14 adet araştırma projesi, 8 adet de araştırma geliştirme ve tasarım projesi olmak üzere toplam 22 adet projeyle 60 öğrencimiz 6 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi gelişmiş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler” diyerek konuşmasını noktaladı.

Daha sonra tek tek projeler gezilerek öğrencilerin çalışmaları incelendi.

         

Seda ŞengülSeda Şengül