Eğitim
Giriş Tarihi : 27-04-2022 15:49   Güncelleme : 27-04-2022 16:10

“Bir Kitap da Sen Anlat” Yarışması düzenlendi

İlçemizde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında ‘Bir Kitap da Sen Anlat’ yarışması gerçekleştirildi

“Bir Kitap da Sen Anlat”  Yarışması düzenlendi

Sinop İl Milli Müdürlüğü tarafından il genelinde bütün okul türlerinde uygulanan ‘Bir Kitap da Sen Anlat’ yarışması kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında ilçe birinciliği yarışmaları yapıldı.

Öğrencilerin kitap okuma isteğini arttırmak ve öğrencilerin okuduğunu anlamasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2 bölümden oluşan yarışma kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri anlatımlarını gerçekleştirdi.

Yarışmanın ilk bölümünde ilkokul öğrencileri ikinci bölümünde de ortaokul öğrencileri anlatımlarını gerçekleştirirken Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Nadire Baş’ ın başkanlığını yaptığı Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Naime Ataman, Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Berrin Batman, Gerze Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Şengül Öztürk, Gerze Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Ekren’ den oluşan jüri de öğrencilerin anlatımlarını değerlendirdi.

İlkokul kategorisinde Atatürk İlkokulu’ ndan Ece Güleç, Sadaka Kâğıttan Bin Turna Kuşu; Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ ndan Derin Demircan, Çetin Ceviz Sıradışı Bir Ödev Hikâyesi;  Karlı TOBB İlkokulu’ ndan Ecrin Arslan, Üç Arkadaş;  Ortaokul kategorisinde Atatürk Ortaokulu’ ndan Ahmet Yaşar Boyacı, Liste; Belören Ortaokulu’ ndan Buse Çimen, Dedemin Bakkalı; Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu’ ndan Tuğba Uçar, Dünyayı Sırtında Taşıyan Balık; Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’ ndan Ravza Ecrin Albayrak, Babamın Gözleri Kedi Gözleri adlı kitapları anlatarak birbirleriyle yarıştılar.

Yarışmaya özenle hazırlanan öğrencilerin anlatımları izleyenler ve jüri tarafından büyük beğeni toplarken yarışmanın kazananları İlkokul kategorisinde Atatürk İlkokulundan Ece Gülen; Ortaokul kategorisinde Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundan Ravza Ecrin Albayrak oldu.

Sinop’ ta yapılacak olan yarışmalarda ilçemizi temsil edecek olan birinciler,  Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan tarafından ödüllendirildi.

Ceylan, ilçemizi temsil edecek öğrencileri tebrik etti, öğretmen ve velilere teşekkür ederken kitap okumanın, okuduğunu anlamanın önemine değindi.

AdminAdmin