Eğitim
Giriş Tarihi : 12-10-2020 10:05   Güncelleme : 12-10-2020 10:30

Bugün Yüz yüze Eğitimde 2’inci Aşamaya Geçildi

Yüz yüze eğitime geçişin 2’inci aşaması Gerze’de de başladı

Bugün Yüz yüze Eğitimde 2’inci Aşamaya Geçildi

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler bugün itibariyle yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler sosyal mesafe gözetilerek okul bahçesine alınırken veliler okulun bahçesinin dışında bekletildi.

Öğretmen ve öğrencilerin yeniden sınıflarına döneceği yüz yüze eğitim haftanın iki günü olacak. Bu kapsamda sınıf mevcutları ikiye bölünecek.

Bir grup Pazartesi-Salı diğer grup ise Perşembe-Cuma günleri okula gelecek. Sınıflarda oturma düzeni her öğrencinin yalnız oturacağı şekilde düzenlenecek.

Hijyen için el dezenfektanları hem okul girişlerinde hem de sınıflarda bulunacak. Maske sadece ders esnasında öğretmen tarafından çıkartılabilecek. Öğrenciler ise okula girişten, çıkışa kadar maskeli olacak.

Ders süreleri 30 dakika

İlkokul ve 8’inci sınıflar haftada 12, imam hatip ortaokulları 14, lise hazırlık ve 12’nci sınıflar ise 16 ders saati yüz yüze eğitim alacak. Ders süreleri 30, teneffüsler ise 10’ar dakika olacak.

Yeni dönemde anaokullarında eğitim ise 2 günden 5 güne çıkartılacak.

AdminAdmin