Eğitim
Giriş Tarihi : 07-05-2022 10:06   Güncelleme : 07-05-2022 10:17

Çevreci projeler, meyvelerini vermeye başladı

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, proje kapsamında atık malzemelerden geri dönüşüm kitaplığı tasarladı

Çevreci projeler, meyvelerini vermeye başladı

Haşim Ve Zehra Tarı Ortaokulu ''Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'' kapsamında geri dönüşüm kitaplığı tasarladı.

''Ben merkezli anlayıştan, insan merkezli anlayışa geçmezsek her şey için çok geç olacak. İşte bu nedenle, sizleri çevre sorunlarının çözümünde rol almaya davet ediyorum'' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ ın himayesinde yürütülen ''Kökleri 1000 yıllık medeniyetimize uzanan, ülkemizin en büyük çevre hareketi olan, Uluslararası alanda pek çok ödüle layık görülen Sıfır Atık Projesi''nin hem yerel hem de ulusal alanda çok önemli projeler arasında yer alması nedeniyle, çevre bilincinin yerleşmesi ve özellikle çocuklara aktarılması konusunda, Bakanlık tarafından yürütülmekte olan ''Temiz Okul ve Temiz Enerji Projesi''nin çatısı altında alt bir proje olan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen  '' Çevre Dostu Bin Okul Projesi'' kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ülkemiz genelinde 57 bin 108 okulun tamamının çevre dostu okul olması hedeflenmekte olup; projenin Ülkemizin tüm noktalarında çevre dostu uygulamalarını yürürlüğe koyan, tüm örnekleri bünyesinde taşıyan en az bir okul olması için, öncelikle tüm ilçelerde en az 1 tane olmak üzere 1000 okul belirlendi.

Proje kapsamında ilçemizi temsil eden Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri, ''Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'' kapsamında, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni İrfan Danacı rehberliğinde, atık maddelerden '' Geri Dönüşüm Kitaplığı'' tasarladılar.

Öğretmen ve öğrencilerin, deterjan bidonlarından-tabureye, demirbaştan düşülmüş kırık sandalyelerden-kitaplık rafına, mukavva rulolardan-kitap rafı standına, kırılmış yer sofrasından-kitap okuma masasına, atık malzemelerden dönüştürdüğü kitaplık, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Z Kütüphanesinin kitap okuma köşesinde, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Ayrıca proje kapsamında Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu tarafından, Güneş Enerjisi Panelleri, Yağmur suyu depolama, tasarruflu LED aydınlatma lambaları, sensörlü lavabo bataryaları, termostatik vanalı radyatör gibi çalışmalar devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, projeye verdikleri önem ve emek için, başta Okul Müdürü A. Hakan Yenice'ye, projede yer alan öğrencilere ve rehberlik eden Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni İrfan Danacı'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

AdminAdmin