Eğitim
Giriş Tarihi : 17-05-2018 13:00   Güncelleme : 17-05-2018 13:52

Dahi öğrenciler iş başında...

Öğrenciler bilim fuarlarında projelerini sergilemeye devam ediyor

Dahi öğrenciler iş başında...

Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencileri yıl boyunca çalışarak hazırladıkları projeleri TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilediler.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Adem Yönet, öğretim liderliği ve inovasyon ekseninde çalışmalarını şekillendiren Atatürk Ortaokulu'nun 2017-2018 yılında da akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde eğitim yılını tamamlamak üzere olduğunu bu kapsamda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı çalışmaları ve yıl içerisinde yapılan egzersiz çalışmalarının ürünleri olan sergiyi tertip ettiklerini söyledi.

Bilim fuarıyla ilgili bilgi veren müdür Yönet, bilim fuarı kapsamında 10 adet araştırma, 10 adet geliştirme ve tasarım alanlarında olmak üzere toplam 20 projenin görücüye çıktığını belirterek okul öğrencilerinin neredeyse tamamına yakınının projelerde görev aldığını ifade etti.

Yönet'in konuşması sonrasında bilim fuarında yer alan öğrencilerin projeleri; veliler, misafirler ve protokol üyeleri tarafından gezilerek yakından incelendi.

Bilim fuarının en hayranlık uyandıran projelerinden bir tanesi olan arttırılmış gerçeklik çalışması ise en yoğun ilgiyi çeken proje oldu. Yıl boyunca Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hasan Kadri Albayrak, kontrolünde proje üzerinde çalışan öğrenciler, ortaya çıkardıkları görsel projeyle kağıt üzerinde bulunan derse konu içerikleri, 3 boyutlu halde akıllı telefon vasıtasıyla akıllı tahtaya yansıtarak hareketli hale getirmeyi başardılar. Dahi öğrenciler bu projeyle oldukça beğeni ve takdir topladılar.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül