Eğitim
Giriş Tarihi : 11-05-2022 13:43   Güncelleme : 11-05-2022 14:22

‘DENEYAP Teknoloji Atölyesi’ kuruluyor

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi’ nde "Deneyap Teknoloji Atölyesi" açılacağı belirtildi

‘DENEYAP Teknoloji Atölyesi’ kuruluyor

Sinop ''Deneyap Teknoloji Atölyesi" için son başvuru tarihinin 31 Mayıs olduğu bildirildi.

Sinop Gençlik Merkezinde kurulacak Deneyap teknoloji atölyelerinde 36 ay boyunca 11 farklı başlıkta eğitim hakkı kazanmak isteyen öğrenciler için başvurular başladı. Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapılacak. Sürecin ilk aşaması olan yazılı seçme sınavı, e-sınav yöntemiyle 1 Haziran – 26 Haziran tarihleri arasında seanslar şeklinde gerçekleştirilecek. Yazılı sınavın son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2022 olarak belirlendi.

Türkiye'nin teknoloji alanında gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında başlatılan işbirliği ile "Deneyap Teknoloji Atölyeleri"ne öğrenciler alınacağı açıklandı.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "81 ilde tamamlanacak atölyelerde yetişen gençler, geleceğin teknolojisini belirlemede söz sahibi olacak.

3 yıl boyunca ücretsiz olarak robotik kodlama, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik, nanoteknoloji gibi teknoloji alanlarında eğitim verilecek olan öğrencilerin bu atölyelerde girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Yeni alınacak olan öğrenciler 4. ve 5. sınıf, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim görenler arasında seçilecek, kontenjan sayısı 160 olup, eğitimler tamamen ücretsizdir" denildi.

Açıklamada, Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulünün, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapılacağı aktarılarak, "yazılı sınavın son başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 olarak belirlendi. Yazılı seçme sınavı, e-sınav yöntemiyle 1-26 Haziran tarihleri arasında seanslar şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabilmektedir" ifadesine yer verildi.

AdminAdmin