Eğitim
Giriş Tarihi : 15-03-2023 10:20   Güncelleme : 15-03-2023 10:41

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

İl Birincisi olan Genç Hatip Ve Genç Hafız Öğrencileri için ödül töreni düzenlendi

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

İlimiz Türkeli, Boyabat ve Ayancık İlçelerinde yapılan Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve Hafızlık Yarışmalarına katılan 7 öğrenci, İlçemize 6 birincilik, 1 üçüncülük ödülü ile dönerek bizleri gururlandırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Şuayip Furkan Ünlü, Bünyamin Mehmet Kopmaz, Elif Buse Zor ve Semanur Maden ile Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Yunus Emre Arslan, Yusuf Efe Çiçek ve Saliha Karakütük için ödül töreni düzenleyerek öğrencilere başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Ülkemiz genelinde İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri arasında çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenleyerek, her ilde kendi temsilcisini bulmak üzere öğrenciler arasında yarışmalar yapıyor. Bu kapsamda Türkeli, Boyabat ve Ayancık İlçelerinin ev sahipliğinde yapılan yarışmalara İlçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesinden 4, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundan 3 öğrencisi ile katıldıkları yarışmalarda 6 birincilik ve 1 üçüncülük ödülü elde etti.

İlimiz genelinde İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında yapılan;

1-Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Şuayip Furkan Ünlü; İlimiz Türkeli İlçesinde yapılan Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında İl 1.'si oldu. Ünlü İlimizi, Bartın İlinde yapılacak olan Bölge Finali Yarışlarında temsil etmeye hak kazandı.

2-Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Bünyamin Mehmet Kopmaz; İlimiz Boyabat İlçesinde Erkek öğrenciler arasında yapılan Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasından İl 1.'si olarak döndü.

3-Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Elif Buse Zor; İlimiz Ayancık İlçesinde Kız Öğrenciler arasında yapılan Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasından İl 1.'si olarak döndü.

4- Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Semanur Maden; İlimiz Ayancık İlçesinde Kız Öğrenciler arasında yapılan Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasından İl 1.'si olarak döndü.

İlimiz genelinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında yapılan;

1-Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Yunus Emre Arslan; İlimiz Boyabat İlçesinde Erkek Öğrenciler arasında yapılan Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında İl 1.'si oldu. Arslan İlimizi, Kastamonu İlinde yapılacak olan Bölge Finali Yarışlarında temsil etmeye hak kazandı.

2-Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Yusuf Efe Çiçek; İlimiz Boyabat İlçesinde Erkek Öğrenciler arasında yapılan Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasından İl 3.'sü olarak döndü.

3-Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Lisesi 8. Sınıf Öğrencisi Saliha Karakütük; İlimiz Ayancık İlçesinde Kız Öğrenciler arasında yapılan 'Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve Hafızlık Yarışmasından Hafızlık Alanında İl 1.'si olarak döndü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan; İlimiz Türkeli, Boyabat ve Ayancık İlçelerinde yapılan Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve Genç Nidâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve Hafızlık Yarışmalarına katılan ve 6 Birincilik, 1 Üçüncülük dereceleri elde eden Şuayip Furkan ÜNLÜ, Bünyamin Mehmet KOPMAZ, Elif Buse ZOR ve Semanur MADEN, Yunus Emre ARSLAN, Yusuf Efe ÇİÇEK ve Saliha KARAKÜTÜK 'ü misafir ederek, bir süre sohbet etti. Hepsini ayrı ayrı tebrik ederek, başarı belgesi ile ödüllendirdi.

AdminAdmin