Eğitim
Giriş Tarihi : 19-08-2022 14:38   Güncelleme : 14-08-2023 12:27

Eğitim yatırımını yerinde incelediler

19 Mayıs Mahallesinde yapımına başlanan Atatürk İlkokulu inşaatında incelemelerde bulunuldu

Eğitim yatırımını yerinde incelediler

AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, ilçemizin en fazla nüfus ve öğrenci yoğunluğuna sahip mahallelerinden biri olan 19 Mayıs Mahallesinde yapımına başlanan Atatürk İlkokulunda incelemelerde bulundu.

İl Başkanı Giresun ve İl Genel Meclis Başkanı Üçüncüoğlu’ na, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Atatürk İlkokulu Müdürü Tansu Yurtseven, Atatürk Ortaokulu Müdürü Taşkın Aydın ve diğer partililer eşlik ettiler.

Başlatılan çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi aktarımında bulunan Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, 19 Mayıs Mahallesinde bir ilköğretime ihtiyaç olduğunu belirterek, sınıflardaki öğrenci yoğunluğunu azaltmak ve okul ihtiyacını gidermek adına 24 derslikli bir ilkokul yapımı planlandığını ve bir hafta sonra hafriyatı alınan noktada okulun temelinin atılacağını belirtti.

Ceylan, öğrenci yoğunluğundan dolayı Atatürk İlkokulunda ikili eğitim yapıldığını, yeni yapılan okulla birlikte derslik sıkıntısının giderileceğini, yine aynı şekilde eski okul binasında etüt çalışmaları yaptırılarak mevcut binayı yıkmak yerine ek bina olarak kullanmak istediklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, 19 Mayıs Mahallesinde yapılan 24 derslikli ilkokulun yanı sıra ilçemizde 4 derslikli bir anaokul inşaatının da devam ettiğini,  yine aynı şekilde Gerze İmam Hatip Lisesi inşaatının da sürdüğünü söyleyerek, bu okulun yapılmasının ardından Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerini yeni İmam Hatip Lisesi bünyesine kaydıracaklarını ve boşalan okul binasını 12 derslikli bir ilkokul olarak değerlendirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Giresun: “Burası tamamlandıktan sonra Gerze’nin ilkokul ihtiyacı tamamlanacak mı?”

İl Başkanı Uğur Giresun, ilçede yapımı tamamlanan eğitim kurumlarının ardından başka bir ilkokula ihtiyaç olup olmadığını sorgulamasının ardından sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İl Genel Meclisi her yıl bütçesinin %20’ lik bir kısmını sırayla 1 ya da 2 okulun yapımı noktasında yatırımlara ayırmakta. Bu şekilde ilçelerimizin okul ihtiyaçları da İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, “Gerze günden güne büyüyor, nüfus ise hızlı bir şekilde artıyor. Bu anlamda TÜİK verilerine baktığımızda Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde de birer ilkokula ihtiyacımız olacak” beyanında bulundu.

Gerze’nin Bir Meslek Lisesine İhtiyacı Var

İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma’nın Gerze’de nüfus yoğunluğu ve çalışma alanlarının günden güne artmasıyla birlikte Meslek Lisesine ciddi anlamda bir talebin oluştuğunu fakat ilçedeki Meslek Lisesinin gelen talebi derslik ve atölye anlamında karşılayamadığını, bir an önce daha kapsamlı ve donanımlı bir meslek lisesi kazandırılması talebini iletmesi üzerine AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, “İlgili bakanlığın bu konuda ciddi yatırımları var. Bizler bakanlıktan bu konularla ilgili hiç boş dönmedik.  Burada eğitimle alakalı herhangi bir sorun yaşanmaması adına bu konuları ciddi ve hızlı bir şekilde yatırım programına almamız lazım” diyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürüne çalışmaların biran önce başlatılması tavsiyesinde bulunurken, teşkilatına ise konunun takip edilmesi talimatını verdi.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sinop’ un en büyük ve öğrencisi fazla olan meslek lisesi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ise konuşmasında, “Gerze Meslek Lisesi, Sinop’ un en büyük ve öğrencisi fazla olan meslek lisesi. Bu yüzden de en donanımlı meslek lisesi olması lazım gerekiyor. İlçeye gelen göçüde hesaba kattığımızda meslek lisemizde biz, öğrencilerimizi alacak yer bulamıyoruz.  Yer sıkıntımız oluşmaya başladı ve atölyelerimizin modernize edilmesi gerekiyor. MESEM anlayışına göre projelerimizi hayata geçirmek ve gençlerimize istihdam sağlamak için bizim daha modern ve daha geniş bir meslek lisesine ihtiyacımız var.

Gerek ek bina anlamında, gerekse atölyelerimizin modernize edilmesi anlamında bir talebimiz oldu. Güçlü ve yeni bir meslek lisesi hem Gerze’nin hem de Sinop’un ihtiyacı” dedi.

AdminAdmin