Eğitim
Giriş Tarihi : 19-02-2015 14:22   Güncelleme : 21-02-2015 11:45

Emniyet Müdürlüğünden Gelincik Ortaokuluna Kütüphane

“Kitap Hayattır” projesi kapsamında Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Gelincik Ortaokulu öğrencilerinin hizmetine sunulmak üzere kütüphane açılışı yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünden Gelincik Ortaokuluna Kütüphane
 Açılış törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner’in yanı sıra kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sinop Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Kütüphane kurulumu için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gelincik Ortaokulunun seçildiğini ve seçilen bu ortaokulun, Emniyet Müdürlüğünce kitap ve malzeme katkısında bulunulduğunu kaydetti.


Kuzeyin Parlayan yıldızları projesi kapsamında eğitime olan katkı ve desteği attırmayı amaçladıklarını belirten Biner, Eğitimin toplum gelişiminde büyük bir önemi olduğunu, yaşanan suç oranlarının eğitim düzeyi ile paralel olduğunu söyledi.

Eğitimin en büyük değer olduğunu belirten Yusuf Biner, bugün açılan bu kütüphanenin de eğitime yapılan en önemli katkılardan biri olduğunu sözlerine ekledi.


Daha sonra kürsüye gelen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise, Sinop iline vali olduğunda ilk olarak bu okula ziyaret gerçekleştirdiğini, bugün kararname sonrası yine ilk ziyarettini bu okula yapmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.


Köşger, bilgi çağında olduklarını ve bilgiye artık çok rahat bir şekilde ulaşılabilindiğini belirterek, bilgi üretmenin de bu doğrultuda gelişen bir ihtiyaç olduğunu hatırlattı. İnterneten ulaşılan bilgiden ziyade kütüphane yolu ile edinilen bilginin daha verimli ve faydalı olduğunu söyleyen Vali Köşger, bu açılan kütüphanede emeği geçenleri tebrik ederek sözlerini noktaladı.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte kitap okuma etkinliği doğrultusunda dereceye giren öğrencilere hediye taktim ederek, kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

AdminAdmin