Eğitim
Giriş Tarihi : 09-06-2016 11:00   Güncelleme : 09-06-2016 11:55

ESNAF VE SANATKARA ÖZEL KURSLU YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yabancı dil öğrenmek isteyen tüm esnaf sanatkarlar indirimli sözleşmeyle eğitim alabilecek

ESNAF VE SANATKARA ÖZEL KURSLU YABANCI DİL EĞİTİMİ
Sinop Esnaf Kefalet Kooperatifi, Sinop Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası ile Amerikan Kültür Dil okulu arasında imzalanan protokol ile yabancı dil öğrenmek isteyen tüm esnaf sanatkarlar indirimli sözleşmeyle eğitim alabilecek.

Kooperatif Başkan C.Gürsel Öz, Birlik Başkanı Mehmet Yüksel ve Oda Başkanı Haydar Gündoğdu Esnaf Sanatkara yönelik olarak gerçekleştirdikleri özel bir protokol ile turizm kenti Sinop’ta her daim ihtiyaç duyulan yabancı dil konusundaki açığın ve noksanlığın giderilmesi bağlamında Sinop Amerikan Kültür Derneği Dil okulları Sinop temsilcisi ve kurum müdürü Gülay Aksu ile imzalanan özel protkokol ve özel indirim sözleşmesiyle esnaf ailesi eşi ve çocuklarının tümü sınır ayrım olmaksızın protokol sözleşmesinden istifade edeceği dile getirildi.

Sinop Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı ve Kooperatifler Birliği Bölge Başkan vekili C. Gürsel Öz, üç tarafı denizle çevrili ve Karadeniz’in incisi tatil ve huzur kenti Sinop ziyarete gelen yabancı konuklarımızın esnafımızla daha rahat kaynaşabilmeleri ve esnaf sanatkarımızın da daha rahat bir şekilde alışveriş ortamını gerçekleştirmesi bağlamında Birlik Başkanımız Mehmet Yüksel ve Oda Başkanımız Haydar Gündoğdu ile ortak fikir birliğinde tüm esnaf ve sanatkarımızın yabancı öğrenmeleri ( öncelik İngilizce ) az olan İngilizcesini daha iyi pekiştirmesi bağlamında Amerikan Kültür Derneği Dil okulları Sinop temsilciği ile özel bir protokol imzaladık % 10 indirim ile kurslar esnaf ve sanatkarımızın ortak görüşleriyle belirlenip bu kurslara tüm esnafımızın eş çocuk sayı ve kişi sınırlaması yapılmaksızın katılabileceğini dile getiren Başkan Öz ilkini imzaladığımız bu protokol genel anlamda geçerli olan İngilizce olarak başladı, ilerleyen süreçte tüm esnaf sanatkarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda bu farklı dillerde olacaktır. Esnafımızın hangi yabancı dil işini ilgilendiriyorsa o dili öğrenmesi daha faydalı olacaktır o taleplere göre de yeni kurslarda açılacaktır dedi.

Esnaf ve sanatkarların yabancı dil öğrenmelerini sağlamak amacıyla esnafa yönelik bu kurslar sayesinde esnafımız Sinop’a gelen yabancı misafirlerimizle daha iyi diyalog kuracaktır. İlimizin daha iyi tanıtımını yaparak, daha iyi ticaret gerçekleştirecektir. Turizm bölgesinde esnaflık yapmak çat, pat yabancı dille olmuyor. Gelen müşterileri iyi anlayıp, talepleri doğrultusunda hizmet vermek adına yabancı dil öğrenilmesi tüm bölge insanı, özellikle esnaf ve sanatkarımız açısından büyük önem arz etmektedir bu protokol bir nebzede olsa esnafımızda yabancı dil sıkıntısını ortadan kaldıracaktır” dedi.

Kısa adı MESO olan Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile esnafa yönelik İngilizce ve Rusça kursları düzenliyor. MESO Başkanı Hasan Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Manavgatımız Türk turizminin başkentidir. Manavgat’ın her geçen gün artan turizm potansiyeline ve esnaflarımıza katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz İngilizce, Almanca ve Rusça kurslar düzenledik. Bu kurslar sayesinde esnafımız Manavgat’ımıza gelen yabancı misafirlerimizle daha iyi diyalog kuracaktır. Manavgat’ımızın daha iyi tanıtımını yaparak, daha iyi ticaret gerçekleştirecektir” dedi.

Özel Türk Amerikan Derneği ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği arasında imzalanan protokolle AESOB’a bağlı odaların üyeleri, yöneticileri ile birlik yöneticileri, oda ve birlik çalışanları ücretsiz olarak yabancı dil eğitimi alabilecek. Rusça ve İngilizce olarak Antalya’ya gelen turistlerin yol ve acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik konuşma ağırlıklı eğitim programından, anlaşma gereği tüm esnaf faydalanabilecek. Kursa katılan kişilerin birinci derece yakınları ise yabancı dil eğitimini yüzde 40 indirimle alacak.

"Turizm bölgesinde esnaflık yapmak çat, pat yabancı dille olmuyor. Gelen müşterileri iyi anlayıp, talepleri doğrultusunda hizmet vermek adına yabancı dil öğrenilmesi önemli" diye konuştu.

Seda ŞengülSeda Şengül