Eğitim
Giriş Tarihi : 05-03-2016 13:16   Güncelleme : 05-03-2016 13:21

Genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürülüğü bünyesinde, "Genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada ilçemizi temsilen katılan Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Feyzullah Bilal Şenaslan 2. oldu.

 Genç Hatipler Minberde Hutbe Yarışması Yapıldı

Program, Boyabat Anadolu  İmam Hatip Lisesi 12/C sınıfı öğrencisi Mustafa Karaaslan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Murat Gergin'in sunuculuğunu yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Kılıç yaptı. Bayram Kılıç yaptığı konuşmada bu tarz organizasyonların çok güzel olduğunu ve genç imam hatipler için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Bayram Kılıç, konuşmasını etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

İlçemizi Feyzullah Bilal Şenaslan Temsil Etti

Yarışmacılara 15 dakika süre tanınan yarışmada sırasıyla; Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Kalaycı; 'Dayanışma ve İslam Birliği', Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ünal Kara; 'Merhamet', Gerze ilçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Feyzullah Bilal Şenaslan; 'Yetim Hakkı', Durağan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sabri Musluoğlu; 'Allah'ın İsimleri', Türkeli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cihat Ünal; 'Allah'ın İsimleri' ve Ayancık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kutlu Doğan Avcı; 'Çanakkale Şehitleri' konulu hutbeleri okudu.



Başkanlığını Boyabat Müftüsü İsa Sağlam'ın üstlendiği jüride; Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ahmet Kahyaoğlu, Beytarla Camii İmam Hatibi Mehmet Başboğa, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Davut Çay, Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Muhsin Serçe yer aldı. Hutbe yarışmasında imam hatipler; beden dili, zaman kullanımı, kıyafet, özgüven, Türkçeyi doğru kullanma kriterlerinde değerlendirildi.


Okunan hutbelerin ardından jürinin yaptığı değerlendirme ile 1. Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ünal Kara, 2. Gerze ilçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Feyzullah Bilal Şenaslan ve 3. Durağan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sabri Musluoğlu seçildi. Diğer yarışmacılar ise 4. oldu. Dereceye girenlere büyük, yarım ve çeyrek altın ödülü verilirken, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da tüm yarışmacılara çeyrek altın hediye ettiklerini açıkladı.



Etkinliğin sonunda yarışmacılara katılım belgeleri takdim edildi ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Etkinliğe Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Diyanet-Sen Boyabat Şube Başkanı İbrahim Tekdemir, Ensar Vakfı Boyabat Şube Başkanı Alattin Yaylaoğlu, yarışmaya katılan okulların müdürleri, ilçemiz okul ve kurum müdürleri, cami imamları, öğrenciler ve cami cemaati katıldı.



AdminAdmin