Eğitim
Giriş Tarihi : 30-03-2022 15:29   Güncelleme : 28-03-2023 11:17

Gerze' de eğitim yatırımları

Sinop, eğitim yatırımlarında altın yıllarını yaşıyor

Gerze' de eğitim yatırımları

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop ve ilçelerinde devam eden eğitim yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaşırken, Gerze’ ye 24 derslikli yeni bir ilköğretim okulu binasının kazandırılacağı müjdesini verdi.

Nitelikli eğitim yatırımlarına yenilerinin eklendiği Sinop’ta, eğitimin kalitesiyle birlikte eğitim hizmetlerinin çeşitliliği de artmaya devam ediyor.

Bu kapsamda şehir genelinde devam eden yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Maviş, 6 yeni yatırımın da müjdesini paylaştı.

GERZE’YE 24 DERSLİKLİ YENİ BİR İLKÖĞRETİM OKULU

16 derslikten oluşan ve içerisinde 100 kişilik öğrenci yurdu ile kapalı spor salonunun yer aldığı Gerze İmam Hatip Lisesinin ihale aşamasında olduğunu belirten Maviş, diğer yandan Gerze’ye 24 derslikli yeni bir ilköğretim okulu binasının daha kazandırılacağını müjdeledi.

Maviş, ilkokul binasının proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade ederek en kısa sürede yapım ihalesiyle birlikte çalışmaların başlayacağını söyledi.

BOYABAT ÖĞRETMENEVİ’NİN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

Boyabat’ta Öğretmenevi olarak hizmet verecek olan Tarihi İnönü İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları için ihale sürecinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını belirten Maviş, çalışmalarının birkaç hafta içinde başlayacağını ifade etti.

Maviş, “Tarihi okul binamız, yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından öğretmenevi olarak kıymetli öğretmenlerimize ve hemşerilerimize hizmet verecektir” diye konuştu.

ERFELEK’E YENİ ANADOLU LİSESİ

Açıklamasında Erfelek ilçesine yeni bir Anadolu Lisesi binası yapılacağını duyuran Maviş, projenin Millî Eğitim Bakanlığınca yatırım programına alındığını ve projelendirme çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Binanın Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin kullanımına sunulacağını kaydeden Maviş, proje çalışmalarının ardından yapım ihalesiyle birlikte ilk kazmanın vurulacağını ifade etti.

TÜRKELİ İMAM HATİP LİSESİ’NİN YAPIMINA BAŞLANDI

Açıklamasında Türkeli ilçesinde temeli atılan ve 16 derslikten oluşan İmam Hatip Ortaokulunun inşaatına başlandığını belirten Maviş, okulun 2023 yılının başında öğrencilere kapılarını açacağını dile getirdi.

4 İLÇEYE YENİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BİNASI

Maviş diğer yandan, eğitim yatırımlar kapsamında Boyabat ilçesinde 12 derslikli, Ayancık ilçesine 8 derslikli, Durağan ve Türkeli ilçelerine ise 4 derslikli yeni Halk Eğitimi Merkezi binalarının yapılacağını ifade etti.

Boyabat Halk Eğitimi Merkezi binasının yapımı için sürecin başladığını belirten Maviş, Ayancık, Durağan ve Türkeli ilçelerine kazandırılacak yeni Halk Eğitimi Merkezi binalarının ise Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programına alındığını söyledi.

Hayata geçirilen eğitim yatırımlarının hayırlı olmasını dileyen Maviş, “hükümetimizin en fazla yatırım yaptığı alanların başında eğitim geliyor. Bizler de Sinop'u bir eğitim kenti yapmak için çalışıyoruz. Bu amaçla hayata geçirilen eğitim kurumlarımız Sinopumuzun eğitim anlamında niteliğini arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

Maviş, Sinop’taki eğitim yatırımlarına destek sunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Bakanlık yetkililerine, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’na, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

AdminAdmin