Eğitim
Giriş Tarihi : 31-08-2020 14:37   Güncelleme : 31-08-2020 16:00

Gerze'de İlk Ders Zili Çaldı!

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan Gerze Atatürk Ortaokulunda 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çaldı

Gerze'de İlk Ders Zili Çaldı!

Atatürk Ortaokulunda yapılan açılışta öğretmen ve velilere yönelik bir selamlama konuşması yapan Ceylan, “bu açılışı sizlerle birlikte yapacağız. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır, sağlık sıhhat içerisindeyiz. Dün 30 Ağustos Zafer Bayramını idrak ettik, Türkün milli gücünü, bütün dünyaya ilan etmiş olduk.

Aziz Türk Milleti, yeri ve zamanı gelince Çanakkale’de, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da olduğu gibi kendi izzetini, şerefini, itibarını, bayrağını koruyup kollayabilecek güçtedir. O itibarla bugün bayrağımız dalgalanıyorsa, rahat nefes alıyorsak, şirin beldemizde eğitim-öğretimi sağlıklı bir şekilde açıyorsak dün Dumlupınar’da, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da ki şehitlerimizin sayesindedir. Ruhları ve mekânları şad olsun.

Öğretmenlik mesleği kutsal ve yüce bir meslektir. Peygamber efendimiz diyor ki ben öğretmen olarak gönderildim. Gazi Mustafa Atatürk’te başmuallim olarak kendisini atamış büyük bir devlet adamıdır.

Hem peygamberimiz, hem de Atatürk’ten aldığımız bu ilhamla öğretmenliği daha da itibarlı bir meslek haline getirmemiz gerekiyor.

Bakanımızın itibarı, ülkemizin itibarı, bayrağımızın itibarı, bizim itibarımızdır. İnanın biz ne kadarsak öğretmenlerimizde o kadardır, biz ne kadar donanımlıysak öğrencilerimizde o kadar donanımlı olacaktır. Biz ne kadar hayata hazır isek öğrencilerimizde o kadar hayata hazır olacaklardır.

Bugün 2020-2021 öğretim yılı başlamış olacak. Okullarımızda EBA canlı yayın ile sınıf bazlı derslerimiz başlamış olacak. Okullarımızın hijyen temizliklerini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.

31 Ağustos – 21 Eylül tarihleri arasında uzaktan eğitimi birlikte başlatmış olacağız. Bu uzaktan eğitim programı içerisinde okullarımız hijyen kurallarına ulaşmış, EBA canlı yayını ile ve sınıf bazlı EBA canlı yayın programlarıyla inşallah eğitim öğretime başlamış olacağız.

Sevgili öğrenciler, sevgili veliler, öğretmen arkadaşlarımız, sevgili Gerzeliler, biz 2020-2021 eğitim öğretim yılını yine bakanımızın söylediği gibi hep birlikte açacağız.

Gerzeli öğrencilerimiz bu süreçten en az şekilde etkilensinler, eğitim öğretime bir an önce kavuşsunlar diye gece gündüz çalışıyoruz.

Bu noktada bize gösterilen destekten dolayı Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.

Güçlü bir Gerze , güçlü bir Türkiye olacak. Biz güçlü olursak öğrencilerimiz, ülkemiz güçlü olacak.

Biz yerli ve milli olmak zorundayız.Öğrencilerimizi bayrağını bilen, vatan aşkıyla yanan, vatanına ve milletine bağlı birer yurttaş olarak yetiştirmek zorundayız. Öğretimin yanında eğitim çok önemlidir. Eğitim alanında da çocuklarımızı çalışkan, dürüst her türlü donanıma sahip, ahlaklı, milli düşünen, vatanını, milletini seven, büyüklerini seven, küçüklerine şefkat ve merhametle yaklaşan, ülkesinin bir karış toprağını din düşmanlarına, vatan hainlerine bırakmayacak olan yiğitler, gençler olarak, Ömer Halisdemirler, Mustafa Kemaller yetiştirmek zorundayız.

Çocuklarımızı dürüst, ahlaklı ve erdemli yetiştirmek zorundayız. Bunun için özellikle kendimiz bu değerlere dikkat etmeliyiz. Hata yapmayacağız çünkü çocuklarımız bizleri örnek alıyor, anne-babaları örnek aldığı gibi bizleri de örnek alıyorlar.

Eğer bizler erdemli davranış içerisinde, yetişkin davranış içerisinde olursak, dürüst olursak, çalışkan olursak, çocuklarda bizleri bundan görecekler ve inanın çocuklar gördüğünü yapıyorlar. Bizden ne görüyorlarsa, anne, baba, veliden ne görüyorlarsa onu yapıyorlar.

Uzaktan eğitimden sonra yüz yüze eğitime 21 Eylül itibarı ile geçmiş olacağız. Yüz yüze eğitim aşamalı ve seyretmeli bir şekilde yürüyecek diye düşünüyoruz; bakanlığımızın düşüncesi de bu şekildedir.

Bunu birlikle sınıflarımızı; seyrelterek, ortamlarımız hijyen kurallarına, pandemi kurallarına, sosyal kurallara uygun bir şekilde hazırlayacağız. Ve inşallah bu şekilde sınıflarımızı aynı zamanda aşamalı bir şekilde küçük sınıflar şekline almış olacağız.

Pandemi döneminde bilim kurulu ve bakanlığımızın talimatları doğrultusunda hareket edeceğiz. Bizler sadece sn. bakanımız ve hükümetimizin talimatlarına tabiyiz. Bu açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya bilgiye itibar etmeyeceğiz.

Bizim işimiz bakanlığımızın talimatlarını, bilim kurulunun talimatlarını burada en güzel şekilde, kendi yol yordamımızla, kendimize özgün iletişim kanallarımız açık bir şekilde okullarımızda gerçekleştireceğiz.

Burada bıkmak, usanmak, oturmak, yorulmak yok; sürekli koşmak var. Genç ve dinamik bir kadroya sahibiz, Gerze’ ye geldiğimiz günden bu yana gözlemlerimize istinaden burada çalışkan ve dinamik bir kadro olduğuna inanıyoruz. Bizim bu gözlemlerimizi yanlış çıkartmayacağınıza inanıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ceylan konuşmasının ardından sınıfları gezdi, öğretmenler odasında öğretmenlerle bir süre sohbet etti; 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilçemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

AdminAdmin