Eğitim
Giriş Tarihi : 24-05-2021 11:07   Güncelleme : 24-05-2021 11:10

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor Projesi kapsamında Gerze Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri resim ve müzik alanında dereceye girdi

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gururlandıran Başarı

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor Projesi kapsamında Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Resim ve Müzik yarışması İl dereceleri belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sitesinde yapılan habere göre, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılan iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmaları tamamlandı. Resim ve Müzik alanında ortaya çıkan eserler Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü’nce oluşturulan Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek İl Dereceleri belirlendi.

Yapılan değerlendirmede resim alanında, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İpek Çıracı birinci, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Erce ikinci, Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Batır üçüncü oldu.

alanında yapılan değerlendirmede ise Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Ersoy birinci, Azime Altınkök ikinci ve Neslişah Baş üçüncülüğe layık görüldü.

Müzik alanında İl 1’si olan Elif Ersoy ve resim alanında İl 1’si olan İpek Çıracı Türkiye değerlendirmelerinde Sinop’u temsil edecekler.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, mesleki eğitimin ve meslek liselerimizin geleceğimiz açısından önemini vurgulayarak yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini belirtti.

Türkiye değerlendirmelerinden sonra İl Birincisi olan öğrenciler başarı belgesi/ diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler ise başarı belgesi /tablet-laptop ile ödüllendirilecekler.

AdminAdmin