Eğitim
Giriş Tarihi : 15-09-2021 12:42   Güncelleme : 16-09-2021 14:10

Gerze’de ilköğretim haftası kutlandı

Gerze’de ilköğretim haftası kapsamında tören düzenlendi.

Gerze’de ilköğretim haftası kutlandı

Gerze’de ilköğretim haftası kapsamında ilk tören Hükümet Konağı önünde düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ın iki öğrenci ile Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından sona erdi.

İlköğretim Haftası kapsamında diğer bir program ise Gerze Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda düzenlendi. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Ayşegül Öztürk, öğretmenler adına bir konuşma yaptı.

Öztürk, “Okul; müdürü, öğretmeni, velisi ve tüm çalışanları ile sıcak bir yuvadır. Amacımız bilgiye ulaşmanın yollarını araştırabilen, bulabilen, bilgiye paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek.

İnsanlığın ilk eğitim aldığı yer ailesi, ilk öğretmenleri anne ve babasıdır. Bu sebeple biz öğretmenlere en büyük desteği öğrencilerimizin aileleri verecektir.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: çalışkan olmak.”

Bu bilinçle yeni öğretim yılının, değerli öğretmen arkadaşlarıma, öğrenci ve velilerimize başarı, sevgi, mutluluk, dolu günler getirmesini diliyorum. Öğretme ve öğrenme isteğinin her zaman canlı olacağı bir yıl geçirmeniz dileğiyle, İlköğretim Haftası kutlu olsun” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ise “eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimiz, tüm vatandaşlarımızı, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düşünceden yola çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 203, 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal, gelişimlerine öncülük edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Bugün çocuklarımızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlana’nın dediği gibi: “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” Sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımız güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin koro çalışması ve ront gösterisine geçildi.

Akabinde 4’üncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek takdiminde bulundu.

Program halk oyunları gösterisi ile son buldu. Programa, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdür Yılmaz Ceylan, İlçe Jandarma Konutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze MYO Müdürü Mehmet Keskin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, AK Parti İlçe Bşkanı Cumhur Kurt ve öğrenci aileleri katıldı. 

AdminAdmin