Eğitim
Giriş Tarihi : 12-04-2015 19:35   Güncelleme : 13-04-2015 22:19

Gerzeli Öğrenciler Almanya Yolcusu

Gerze Turizm ve Otelcilik Lisesinden 10 öğenci Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları Uzmanlığı başlıklı proje kapsamında Almanya'ya gitti.

Gerzeli Öğrenciler Almanya Yolcusu
 Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek hibe desteği sağlanan proje kapsamında Gerze Turizm ve Otelcilik Lisesinden de 10 öğrenci 1 öğretmen Almanya'ya gönderildi.

Öğrencilerle birlikte Almanya seyahatine katılan Meslek Dersleri öğretmeni Hüseyin Erken ise, Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları Uzmanlığı projesinin mesleki eğitim sistemi içerisinde standart bir eğitim alan öğrencilerin bilgi ve tecrübe edinmelerini sağlamak amacıyla hazırlandığını ifade etti.
Almanya eğitimine katılacak öğrencilerin, pastacılık ve yiyecek içecek hizmetleri bölümünde öğrenim görenler arasından seçildiğini belirten Ekren, "Türkiye’de yiyecek içecek hizmetleri alanında istihdam piyasasında gelişmeler yaşanmaktadır ve işyeri sayısı çoğalmaktadır. Özellikle modern pastacılık ürünlerine yoğunlaşan ve çikolata sanatları ve houte-couture gibi üretim stillerine önem veren firmaların sayısı hızla artmaktadır. Türkiye’de yaygınlaşmakta olan bu firmalarda klasik anlamda aşçılık ve pastacılık bilgisine sahip kişilerden çok, Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları konusunda uzmanlaşmış, modern bilgi ve tecrübelerle donatılmış, yeni ürünleri tasarlayabilen kişiler istihdam edilmektedir. Proje tamamlandığında 5 günlük Modern Pastacılık ve 5 günlük Çikolata Sanatları eğitimi verilmiş olacaktır. Eğitimler proje konusunda Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden olan ve Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları ile ilgili çok sayıda profesyonel firmayı ülkelerinde bulunduran Almanya ve Portekiz’de verilecektir." şeklinde konuştu

AdminAdmin