Eğitim
Giriş Tarihi : 24-10-2019 00:18   Güncelleme : 24-10-2019 00:25

Gerzeli Yazara, Azerbaycan Medyasından Büyük İlgi

Gerzeli yazar, İş Kadını Ayşe Gül Kara Zorlu'nun yazmış olduğu çocuk kahramanı Şakrak, Azerbaycan medyasında büyük ilgi gördü

Gerzeli Yazara, Azerbaycan Medyasından  Büyük İlgi

Gerzeli yazar, İş Kadını Ayşe Gül Kara Zorlu'nun yazmış olduğu çocuk kahramanı Şakrak, Azerbaycan medyasında büyük ilgi gördü.

Dünya çocukları, Gerzeli Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu tarafından kaleme alınan ve kitap okumayı sevdiren Kahraman "Şakrak"ı konuşuyor.

Çocuklar için eğitici, öğretici ve aynı zamanda eğlenceli öykü kitapları yazan Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu'nun ünü ülke dışına taştı. Zorlu'nun yazmış olduğu çocuk kahramanı Şakrak, kardeş ülke Azerbaycan medyasında büyük ilgi gördü. 6. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumuna 'Şakrak' ile ilgili uluslararası bildiri yayınlamak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giden  Ayşe Gül Kara Zorlu, Azerbaycan'ın köklü yayın kuruluşlarında röportajları yayınlanırken, bir çok TV programına da canlı yayın konuğu oldu.

Zorlu, Bakü ziyareti sırasında 1918 yılında Bakü Muharebesinde şehit edilen Azeri ve Türk askerlerin defnedildiği Şehitler Hiyabanına karanfil bıraktı.

hakan akbaşhakan akbaş