Eğitim
Giriş Tarihi : 03-06-2022 14:59   Güncelleme : 03-06-2022 19:34

Gerze’ye "Bir Eğitim Yatırımı Daha"

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’ ye 24 derslikli yeni ilkokul yapılacağı müjdesini verdi

Gerze’ye "Bir Eğitim Yatırımı Daha"

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’ye 24 derslikli yeni ilkokul binasının yapılacağını açıkladı. Maviş, projenin yapım ihalesinin 16 Haziran’da gerçekleşeceğini bildirdi.

Gerze’de ilkokul eğitimi alan öğrenci sayısındaki artışın ardından, ihtiyaç duyulan okul ve derslik ihtiyacının karşılanması için harekete geçildi. Bu kapsamda Gerze’ye 24 derslikli yeni bir ilkokul binası yapılıyor.

Ferah ve Modern Dersliklerden Oluşacak

3 kattan oluşan ve 4023 metrekare inşaat alana sahip olan yeni eğitim binası, geniş koridorları ve ferah sınıfları ile öğrencilere nezih bir ortamda eğitim öğretim imkânı sunacak.

Okulda ayrıca, ders dışı etkinliklerin yapılacağı çok sayıda yeni sosyal donatı alanı da yer alacak.

İhale Tarihi 16 Haziran

Yeni ilkokul binasının ihalesinin 16 Haziran 2022 tarihinde yapılacağını belirten Maviş, ihale sürecinin ardından yapım çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Maviş, ilköğretim binasının 2023 yılı içinde tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Gerze Eğitim Yatırımlarıyla Güçlü Bir Marka Haline Geliyor

Gerze’nin son yıllarda hayata geçirilen yatırımlarla eğitimde güçlü bir marka haline geldiğini belirten Maviş, yapımları tamamlanarak öğrencilere kapılarını açan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ile Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu binalarının ardından, Gerze İmam Hatip Lisesinin de 16 Mayıs’ta ihale edildiğini ve ilk kazmanın kısa süre içinde vurulacağını söyledi. Maviş, yeni ilkokul binasıyla birlikte Gerze’nin önemli bir eğitim yatırımı daha kazandığını ifade etti.  

 Yeni okul binasının Gerze’ye, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyen Maviş, “Yeni eğitim binamızın, öğrencilerimize hayallerinin kapılarını aralayan önemli bir basamak olmasını diliyor, emeği geçenleri gönülden kutluyorum” dedi.

AdminAdmin