Eğitim
Giriş Tarihi : 24-01-2023 14:04   Güncelleme : 26-01-2023 09:45

Hayatlarında ilk kez çömlek yapan öğrencilerin mutlu günü

Hayatlarında ilk kez çömlek yapan öğrencilerin mutlu günü

Dikmen Şehit Bahattin Dolma İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler düzenlenen etkinlikte çömlekten değişik eşyalar yaparak eğlenceli ve farklı bir gün geçirdiler.

Dikmen Şehit Bahattin Dolma İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yıldız Barbay koordinatörlüğünde yapılan etkinlikte T.C. Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk El Sanatları Kültür Miras Taşıyıcısı olan çömlek sanatçısı Ayşe Atalay tarafından gönüllü olarak yapılan çalışma ile öğrenci ve öğretmenler killi kum ile çeşitli eşyalar yaptılar.

Okulda kurulan küçük bir atölye ortamında çömlekçi çarkı ve killi toprak ile her bir çocuk ile tek tek ilgilenen Çömlek Sanatçısı Ayşe Atalay, çocuklar ile bire bir çömlek çalışması yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve Dikmen’ de olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Çömlek Sanatçısı Ayşe Atalay, “ T.C. Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk El Sanatları kültür miras taşıyıcısıyım.  Çömlek sanatını bir sonraki kuşağa aktarmak ve tanıtmakla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Çocuklarımızın gelişimlerini uygulamalı eğitimler ile destekliyor üretkenliklerini ve sanat becerilerini arttırmaya gayret ediyoruz. Sanatı öğrenmenin bir amacı olarak değerlendirip kendi Geleneksel Türk Sanatlarımızı da çocuklarımıza aşılamayı hedefliyoruz.

Küçük bir atölye ortamı kuruyoruz. Yanımızda getirdiğimiz çömlekçi çarkı ve killi toprağı hazırlayıp etkinliğe katılacak çocuklarımızı sınıf sınıf atölyeye alıp her bir çocuğumuz ile bire bir çömlek çalışması yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinlikle keyifli vakit geçiren öğrenciler, yaptıkları çömlek çalışmalarını beraberlerinde götürdüler.   

Etkinliğin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekilirken çömlek sanatçısı Ayşe Atalay’a Dikmen Güçlü Kadınlar Çalışkan Çocuklar Kadın Kooperatifi tarafından üretilen duvar saati hediye edildi.  

AdminAdmin