Eğitim
Giriş Tarihi : 10-02-2016 15:16   Güncelleme : 10-02-2016 16:24

İsveç'e Giden Öğrenciler Stajlarına Başladı

Farklı ülkelerin mutfak kültürlerini öğrenmeye başladılar

İsveç'e Giden Öğrenciler Stajlarına Başladı
 İlçemiz Cumhuriyet Mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerinden 15 kişilik bir grup öğrenci stajlarını yapmak üzere geçtiğimiz günlerde İsveç'e gitmişlerdi.


Staj faaliyetlerine başlayan öğrenciler farklı ülkelerin mutfak kültürlerini öğrenmeye başladılar.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ertan Bekgöz'den edinilen bilgilere göre staj faaliyeti kapsamında öğrencilerin sağlanan çalışma şartlarından ve yeni tanıştıkları şeflerinden oldukça memnun kaldıkları öğrenildi.

Müdür Yardımcısı Ertan Bekgöz İsveç'teki son durumları hakkında bilgiler verdi.

Bekgöz verdiği bilgilerde ''Gerze Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje katılımcıları yiyecek içecek hizmetleri alanında İsveç'in başkenti Stockholm de daha önceden anlaşmalı olduğumuz Ala kart restaurantlarda staj faaliyetine başladılar. Restaurantlarin mutfağında staj yapan öğrencilerimiz farklı ülkelerin mutfağından da yemek ve sos yapımı örneklerini de öğrenmeye başladılar. Yine ayni şekilde serviste ve mutfakta çalışan öğrencilerimizde yavaş yavaş  İsveççeyi öğrenmeye başladılar. Öğrencilerimiz çalışma şartlarından şeflerinden gayet memnun kaldılar. Şefleri de ayni şekilde öğrencilerimizden memnun kaldılar. Avrupa birliği projeleri özellikle başkaları tarafından gereksiz faaliyetler olarak  görülse de öğrencilerimizin geleceği acısından son derece önemli faaliyetlerdir. Erasmus plus mesleki eğitim  projeleri meslek liseleri için olmazsa olmazlardandır. Bu projeler meslek liselerinin önemli bir ayağını oluşturur'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül