Eğitim
Giriş Tarihi : 07-05-2019 14:52   Güncelleme : 07-05-2019 14:58

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

4-10 Mayıs trafik haftası etkinlikleri kapsamında Gerze Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, köy okullarındaki öğrencileri ziyaret ederek bilgilendirdi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi ve 4-10 Mayıs trafik haftası etkinlikleri kapsamında Gerze Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, köy okullarında öğrencilerle bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundular.

Belören Ortaokulu ve Karlı İlkokulunda öğrencileriyle bir araya gelen jandarma ekipleri, öğrencilere trafik işaret ve işaretçilerini tanıttılar. İlk yardım çantası içinde bulunması gerekenlerle ilgilide öğrencilere bilgiler aktaran jandarma ekipleri, ilk yardımın önemini öğrencilere anlattılar.

Trafikte yayaların önceliği olduğunu uygulamalı olarak anlatan ekipler, kavşaklarda ve karayolunda yaya geçiş kuralları, araçlarda emniyet kemeri kullanımı, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, traktör ve kamyonet kasalarında yolculuk, bisiklet binme kuralları konulu bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirme sonunda öğrencilere bilgilendirme afişleri dağıtıldı.

   

Seda ŞengülSeda Şengül