Eğitim
Giriş Tarihi : 17-06-2016 12:03   Güncelleme : 17-06-2016 14:51

Karneler Alındı Yaz Tatili Başladı

2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılı sona erdi

Karneler Alındı Yaz Tatili Başladı
 Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler için yaz tatili başladı.

Üç aylık yaz tatili için sabırsızlıkla karne gününü bekleyen öğrenciler son zilin çalmasıyla yapılan karne töreninin ardından yaz tatiline resmen başladı.

Atatürk İlkokulunda minik öğrencilere karnelerini ise Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz takdim etti. 

İlçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda yapılan karne töreninde ise Okul Müdürü Recep Barış Varoğlu  çocuklara seslenerek bol bol kitap okumalarını, bilgisayar ve televizyon başında az vakit geçirmelerini önerdi. Velilere de seslenen Varoğlu çocukların başarısını karnedeki notlara göre değerlendirmemeleri gerektiğini ifade etti.

Uzmanlardan Velilere Uyarı

Başarının yüksek not ile eşdeğer tutulmaması gerektiğine vurgu yapan yetkililer, ailelerin çocuklarını cezalandırmamaları konusunda da uyardı. Teknolojik cihazların sınırlı tutulması ise oldukça önemli. Bu tür cihazların aşırı kullanımının çocuğun sosyal hayatını olumsuz etkilediğini belirten yetkililer belirli zaman dilimi içinde ebeveynler tarafından kontrol edilerek kullanılması gerektiği bilgisini verdiler.

2016-2017 Eğitim Öğretim Sezonu 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Seda ŞengülSeda Şengül