Eğitim
Giriş Tarihi : 07-10-2022 13:03   Güncelleme : 10-10-2022 16:08

Kaymakam Dundar, MESEM' i ziyaret etti

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi

Kaymakam Dundar, MESEM' i ziyaret etti

Herhangi bir mesleğe sahip olmayan, ortaöğretimi tamamlamış ya da tamamlayamamış gençlerin meslek sahibi olabildiği MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) programı, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açıldı.

İlçemizde 90 öğrenci ile hizmet veren, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezinde (MESEM), Gerze ve Dikmen ilçelerinde faaliyetlerde bulunan Esnaf ve Sanatkârların yanında eğitimine devam eden çırak öğrencilerin eğitim düzeylerini artırmak amacıyla ilçemiz Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin katkılarıyla kooperatif hizmet binasında derslik oluşturuldu.

Bu program kapsamında İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, beraberinde Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan yeni oluşturulan dersliği inceledi ve eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerinde eğitim uygulamalarıyla esnaf ve sanatkârlarla diyalog halinde Mesleki Eğitimi geliştirme, yaygınlaştırma ve tanıtma faaliyetlerini başarı ile sürdürdüğünü belirten Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Safter Soydan, mesleki eğitimde yapılan yeni atılımlar sonrası meslek sahibi olmak isteyen insan sayılarında ciddi artışlar meydana geldiğini belirtti.

MESLEĞİNİZ VARSA YAŞAYABİLİRSİNİZ

Gerze Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin katkılarıyla Gerze Küçük Sanayi Sitesinde oluşturulan derslikte, Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, nitelikli insana çok büyük ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaymakam Dundar, “nitelikli insanın kaybetme şansı yoktur; aranan, ihtiyaç duyulan, kazanan insan nitelikli insandır. Bugün Dünya’ nın neresine giderseniz gidin mesleğiniz varsa yaşayabilirsiniz. Vasıflı olmayan hiçbir insanın talep görmesi, aranması mümkün değildir.

Sizin mesleki eğitime dahil olmanız kendi geleceğiniz açısından önemlidir. Hem iş yerlerimizin insan kaynağı ihtiyacı hem de sizlerin meslek edinme ve kazanmanız bakımından mesleki eğitim merkezleri önemli bir yere sahip.

Ben bu anlamda emeği geçen herkese hem teşekkür ediyor hem de başarılar diliyorum” diye konuştu.

AdminAdmin