Eğitim
Giriş Tarihi : 11-09-2021 10:48   Güncelleme : 11-09-2021 16:26

Meslek Yüksekokulu İçin İlk Adım Atıldı

Erfelek Meslek Yüksekokulunun yapımı için ilk adım atıldı

Meslek Yüksekokulu İçin İlk Adım Atıldı

Sinop Üniversitesine bağlı olarak Erfelek ilçesinde kurulacak meslek yüksekokulunun yapımına ilişkin protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

İmzalanan protokole göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Erfelek ilçesinde Sinop Üniversitesi’ne tahsis edilen alanda yeni bir meslek yüksekokulu binası inşa edilecek. Binanın yapımını ise Erfelek Meslek Yüksekokulu Yaptırma Geliştirme ve Eğitim Derneği koordinesinde İş İnsanı Mustafa Can üstlenecek.

Senato Toplantı Odasında düzenlenen imza törenine; Rektör Vekili Prof. Dr. Kamil Demirci, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Erfelekli İş İnsanı Mustafa Can, Genel Sekreter Vekili Ali Altungeyik ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu katıldı.

Protokol töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Kamil Demirci, İş İnsanı Mustafa Can ve Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun’a teşekkürlerini ileterek çalışmalarına yakın zamanda başlanacak olan meslek yüksekokulu binasının hayırlı olmasını diledi.

İş İnsanı Mustafa Can ise yüksekokulun yapımını üstlenmenin kendisi için mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Doğup büyüdüğüm ilçeme ve Sinopuma bir eser kazandırıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ben her zaman eğitime yapılan yatırımın boşa gitmeyeceğine inanırım. Bu yönüyle yapımını üstlendiğimiz meslek yüksekokulumuz hem ilçemize önemli kazanımlar sağlayacak hem de farklı şehirlerden gelen öğrencilerimiz hayallerini ve geleceğe dair hedeflerini burada gerçekleştirecek. Şehrimiz, ilçemiz ve Üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun ise Erfelek ilçesinde uzun yıllardan beri meslek yüksekokulu açılmasının hayalini kurduklarını belirterek, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ile binanın yapımını üstlenen İş İnsanı Mustafa Can’a teşekkürlerini sundu. Meslek yüksekokulu binasının çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından üçlü iş birliği protokolü, Rektör Vekili Prof. Dr. Kamil Demirci, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun ve Erfelekli İş İnsanı Mustafa Can tarafından imza altına alındı.

Protokol kapsamında; meslek yüksekokulu binası, içerisinde yer alacak derslik, kütüphane, laboratuvar, atölye, amfi, konferans salonu ve diğer sosyal alanlarının tamamlanmasının ardından Sinop Üniversitesine teslim edilecek.

Rektör Vekili Prof. Dr. Kamil Demirci törenin ardından Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun ve Erfelekli İş İnsanı Mustafa Can’a Üniversite tarafından coğrafi işaret belgesi alınarak tescil edilen SİNATE marka kestane balı hediye etti.

AdminAdmin