Eğitim
Giriş Tarihi : 06-06-2016 11:04   Güncelleme : 06-06-2016 11:03

Minik Yazarlardan “Bilimin Atatürkçesi“

Atatürk Ortaokulu Okursan Yazarsın, Yazarsan İz Bırakırsın” Projesini başlatmış ve 2 yıldır uygulamaya devam ediyor.

Minik Yazarlardan “Bilimin Atatürkçesi“
 Proje kapsamında öğrencilerin kendi seçtiği güncel yayınlardan oluşan kitaplar temin edilmekte, okunması sağlanmakta ve verilen yazma eğitimleriyle zenginleştirilerek yazı yazma faaliyetlerine ağırlık verilmekle birlikte yapılan yazı çalışmalarının sonucunda da yayınevi statüsü kazandırılmış olan Atatürk Ortaokulu bünyesinde basılı materyal haline getirilmektedir.

Eğitim faaliyetlerinde paralel olarak yayınevi statüsünde olan Atatürk Ortaokulu Yayınevi sıfatıyla öğrencilerin eserlerinden oluşan eserleri basmaktadır. Bu kapsamda 2015-2016 yılında Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin eserlerinden oluşan ve Türkiye’de bir benzeri yapılmamış olan bir çalışma ortaya konularak bilim ve edebiyat bir araya getirilmiş “Bilimsel Deneme Araştırma Yazıları” ile oluşan bir kitap ortaya çıkarılmıştır.

Alanında ilk olan “Bilimin Atatürkçesi” isimli kitap 40 öğrencinin eseri yer almış olup bu eserler öğrencilere başta bilimsel türde yazma teknikleri ve bilimsel yazıların muhtevası ile örnek yazıların inceletilmesini içeren 3 aylık eğitim sonunda yazılmaya başlandığı bilgisini veren Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Yönet “Bilimin her alanında araştırma yapmaları ve yaptıkları araştırmalarla derslerde öğrendikleri bilimsel konuları analiz etmeleri istenerek özgün yazılar yazmaları beklenmiş, elde edilen ürünlerin incelenmesi ve geliştirilmesiyle deneme, araştırma yazısı, biyografi, anı, öykü ve eleştiri gibi bilimsel eserler ortaya çıkarılmıştır. Bu eserlerin seçici kurul tarafından incelenmesiyle öğrencilerin bilimsel araştırmalarını ve hayallerini içeren “Bilimin Atatürkçesi” adlı kitap ortaya çıkmıştır” dedi.

Süreli yayıncılık faaliyetine başlamış olan Atatürk Ortaokulu, “Atatürkçe Edebiyat Dergisi” ile ilk sayısı basıldı. 60 öğrencinin görev aldığı bilgisini veren Yönet, tematik ve serbest tarzda belirlenen konular hakkında yazılar yazıldı ve içeriğe uygun özgün ve hatasız eserler vermeleri için sürekli etkinlikler düzenlendi ve 6 temadan oluşan ve temaların içerisinde serbest yazıların yer aldığı “çalakalem” ve mezun öğrencilerin yer aldığı “iz bırakanlar” köşelerinin yer aldığı edebiyat dergimiz ortaya çıktı” dedi.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz