Eğitim
Giriş Tarihi : 17-05-2022 14:43   Güncelleme : 17-05-2022 17:47

Miniklere, geri dönüşümün önemi anlatıldı

Geleceğin çevrecilerine, geri dönüşümün önemi hakkında bilgiler aktarıldı

Miniklere, geri dönüşümün önemi anlatıldı

Gerze Halk Eğitimi Merkezi ‘Erken Çocukluk Dönemi Çevre Koruma Bilinci Kursu’ kapsamında geleceğimizin çevrecileri miniklerimize Gerze Yalı Geri Dönüşüm bünyesinde çalışan Çevre Mühendisleri tarafından ambalaj atıklarını ayrıştırmasını sağlamak, çevreyi korumak, gelecek nesillere daha yaşanır bir çevre bırakmak, çevre koruma bilinci kazandırma, çevre kirliliğine karşı önlem almak için beceriler kazandırma, israfı önlemek için beceriler kazandırma, geri dönüşüm ile ilgili sembolleri tanıma amacıyla geri dönüşüm eğitimi verildi.

ÇEVREYİ KORUMADA GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ VE DOĞA SEVGİSİ ANLATILDI

Çocukları geri dönüşüm konusunda bilgilendirmek, geri dönüşüm tesisinin içeriği, atılan plastik ve kâğıtlar ayrıştırılması ve çocuklarda bu bilincin yerleşmesini adına verilen eğitimde öğrencilere afiş ve çeşitli görsellerle katı atıkların geri dönüşmesinin çevreye ve ekonomiye faydaları hakkında bilgiler de verildi.

Verilen bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitiminde, öğrencilere, ülke kaynaklarının ve çevrenin korunması için ambalaj atıklarının çöpe atılmaması, geri dönüşüme gitmesi konuları anlatıldı. Ayrıca öğrencilere verilen eğitimde geri dönüşümü olan ve olmayan atıkların da bilgisi verildi.

Çevre Mühendisleri, öğrencilere karton, cam ve plastik atıklar ile ilgili olarak bilgiler aktardı. Atıkların geri dönüşüme gelmemesi halinde doğaya büyük zararlar verdiğini aktaran Çevre Mühendisleri, atıkların önemli bir miktarının geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilir malzemeler haline getirildiğini, cam, metal, plastik ve kâğıt – karton gibi atıklar çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden hammadde olarak değerlendirilebildiğini aktardılar.

AdminAdmin