Eğitim
Giriş Tarihi : 18-05-2017 10:42   Güncelleme : 18-05-2017 12:18

Öğrencilerden Bilim, Kültür ve Sanat Etkinliği

Atatürk Ortaokulu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları okul bahçesinde sergilediler

Öğrencilerden Bilim, Kültür ve Sanat Etkinliği
 Atatürk Ortaokulu'nun bahçesinde düzenlenen Bilim, Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılım yoğun oldu.

2016/2017 eğitim öğretim sezonunda yapılan çalışmalardan oluşan projeler okul bahçesinde ziyaretçilere sergilendi.  

Öğrencilerin hayal dünyalarını kullanarak yaptıkları resimler ve mucitliklerini konuşturarak ortaya çıkardıkları 'FEN-TASTİK' projeler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Fen bilimleri alanında öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini sağlayan 'FEN-TASTİK' projeler kapsamında öğrenciler, gelen ziyaretçilere sesin enerjiye dönüşümü gibi bir çok çeşitli uygulamalı deneyler yaparak misafirlere proje ve tasarımlarını anlattılar.

Öğrencilerin, halk oyunlarını, resim ve teknoloji tasarımlarını sergiledikleri bilim, kültür ve sanat etkinliklerinde konuşma yapan Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Yönet, ''Her yıl farklı projeler geliştirerek öğrencilerin fen, edebiyat, teknoloji, sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayan etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da 'FEN-TASTİK' projemizle öğrencilerin fen bilimleri alanında eğlenerek öğrendikleri ve ortaya çıkardıkları projeleri sergiledik. Önümüzdeki yıl başta matematik olmak üzere yeni projeler için çalışmalarımıza başladık'' dedi.

Yönet konuşmasının devamında 2013 yılında başlattıkları 'Okursan Yazarsın, Yazar'san İz Bırakırsın' projesi kapsamında bugüne kadar 5 dergi ve 5 kitap yayınlandığını belirterek bu sene de bu projenin devamı olarak 'Atatürkçe Edebiyat' dergisinin 2. sayısını ve' 7'den 70'e yazmak' adlı eserlerin yayınlandığını ifade etti.

Yönet, 70 Öğrencinin 7 yazardan esinlenerek özgün yazılar oluşturduğu '7'den 70'e yazmak' adlı eserin, yazarların izinden gidip yarınlara iz bırakmak isteyen yürekli kalemlerin elinden çıkan hikaye, şiir ve denemelerden oluşan bir eser olduğunu belirtti.

Yönet, konuşmasını etkinliklere maddi manevi destek veren paydaşlara, eğitim gönüllülerine ve çözüm ortaklarına teşekkür ederek sonlandırdı.

Program, okul korosunun şarkıları ve yapılan ikramın ardından sona erdi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül