Eğitim
Giriş Tarihi : 09-05-2018 14:50   Güncelleme : 09-05-2018 16:01

Öğrencilerden bilimsel projeler

Gelecek vaat eden öğrenciler, projeleriyle göz doldurdu

Öğrencilerden bilimsel projeler

2017/2018 Eğitim Öğretim sezonunun sonuna doğru yaklaşılmasıyla okullarda yapılan etkinlikler de hız kazandı.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Fuar öncesinde okul bahçesinde okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösterilerini sergilediler. Ardından okul müdürü Dursun Kahriman, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Bilim fuarlarının, öğrenmeye istekli, meraklı ve araştırmacı bireylerin yetişmesine katkı sağladığını söyleyen Okul Müdürü Dursun Kahriman, bu kapsamda 20 Araştırma ve geliştirme projesinin 70 öğrencinin katılımı ve 21 öğretmenin gözetiminde hazırlandığını belirtti.

Kahriman'ın konuşması sonrasında öğrencilerin proje çalışmaları tek tek gezildi. Yıl boyunca öğrendikleri bilgileri hazırladıkları projelerle TÜBİTAK Bilim Fuarında sergileyen Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri, birbirinden değişik ve akıl ürünü projelerle takdir topladılar.

Hazırladıkları bilimsel çalışmaların sergilendiği bilim fuarında fen bilgisinden edebiyata, matematikten tarihe çeşitli dersler kapsamında hazırlanan projeler ziyaretçiler tarafından oldukça ilgiyle incelendi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül