Eğitim
Giriş Tarihi : 13-03-2017 13:27   Güncelleme : 14-03-2017 17:08

Öğrencilerden İstiklal Marşı Kutlaması

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı nedeniyle Haşim ve Zehra Tarı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından anma töreni düzenlendi.

Öğrencilerden İstiklal Marşı Kutlaması

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yılı nedeniyle Haşim ve Zehra Tarı  Ortaokulu öğrencileri tarafından anma töreni düzenlendi. Törende, okul öğrencileri günün anlam ve önemine yönelik çeşitli şiirler okurken, ney dinletisi ve oratoryo da yaptılar.

 

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri, okul öğretmenleri ve öğrencileriyle de İstiklal Marşı üzerine röportajlar gerçekleştirdi. Röportajda konuşanlar, marşın, vatan ve millet olma bilincini en iyi şekilde yansıtan şiir olduğunu söylerken, bağımsızlığımızı temsil ettiğini belirttiler.

 

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”

Okulun edebiyat öğretmenlerinden Bilal İldeniz, konuşmasında İstiklal Marşını söyle tanımladı: “Türk’ün bağımsızlık için çektiği ıstırabı, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadelenin heybetini ve canlılığını en iyi şekilde ifade eder.”

 

İldeniz, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un, “o şiir bir daha yazılamaz. Onu ben dahi yazamam. Onu yazmak için de o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değil, milletin malıdır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerini hatırlattı.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş