Eğitim
Giriş Tarihi : 05-03-2020 17:24

Öğrencilerden Kuşlara Hediye

Gerze Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri Gerze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gönderilen kuş evlerini büyük bir heyecan ve istekle boyadılar.

Öğrencilerden Kuşlara Hediye

Öğrencilere teknoloji bağımlılığının önlenmesi ve bilinçli teknoloji alışkanlığının kazandırılmasını sağlamak amacıyla Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri, Bağımlılıkla Mücadele ve Zaman Yönetimi adlı bir projeyle öğrencilerin karşısına çıktı.

Öğrencilerin teknolojik bağımlılıklarından kurtulması veya bağımlı olmamaları hedeflenen projede okul öğrenci ve velilere sömestr tatilinden önce, tatil süresi boyunca öğrenci ve velisinin dönüşümlü olarak bir hikaye yazması istendi.

Bu kapsamda sömestr tatili sonrası öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini aşılamak, öğrencileri bu tür etkinliklerde aktif olmaları için motive etmek amaçlı Gerze Orman İşletme Müdürlüğü projeye katılan sınıflara birer kuş evi gönderdi.

Doğal ahşap halinde yolladıkları kuş evlerini öğrenciler okullarında istedikleri renklere boyayarak sonrasında evlerin ağaçlara asılmasını büyük bir sevinç ve heyecanla izlediler.

İlçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinin boyamış olduğu kuş evleri Gerze Belediyesinin de destekleri ile okulun yakınındaki ağaçlarla buluşturuldu. Böylelikle öğrenciler hem el becerilerini geliştirmiş ve aileleri ile ortak bir etkinlikle görev almış oldu hem de doğa ve hayvan sevgisini küçük yaşta hissetmeye başladılar.

AdminAdmin