Eğitim
Giriş Tarihi : 02-09-2020 10:38   Güncelleme : 02-09-2020 12:01

Öğretmenlerimize ‘Kalite Etiketi’

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu yürüttüğü projelerle ‘Ulusal Kalite Etiketi’ kazandı

Öğretmenlerimize ‘Kalite Etiketi’

Milli Eğitim Bakanlığının atama ve yer değiştirme yönetmeliği kapsamında puanla ödüllendirilen, Avrupa çapında okullar ve ülkeler arası projelerin düzenlendiği e Twinning platformunda projelerin kalite etiketi sonuçları açıklandı.

Avrupa Birliğine bağlı ve/veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla, tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi e Twinning platformunda ilçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokul da 7 proje yürüttü.

Projelerin başvurulması ve yürütülmesinde üst düzey kriterlere bakılan platformda, ülke çapında düzenlenen projelerin ancak yarıya yakınına kalite etiketi verilirken, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, yürüttüğü 7 projenin tamamında kalite etiketi alarak ilçemize ve ilimize Ulusal Kalite Etiketini kazandırdı.

Bunların yanı sıra okul Avrupa Kalite Etiketine aday gösterildi.

Kalite Etiketi alan öğretmen ve proje isimleri:

1) Bilal İldemir: "Benim Kahramanım Benim Hayalim"

2) Hacer Esra Öveyik: "Fun With Art"

3) Hacer Esra Öveyik: "Children of the Same Sea"

4) Elif Sedef: "Geçmişin İzinde"

5) Elif Sedef: "Learn with Web 2.0 tools"

6) Enes Sedef: "Learn with Web 2.0 tools"

7) Serap Ayan Bayraktar: "Matematiğin Renkli Dünyası"

E TWINNING NEDİR:

E Twinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin (BİT) kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

E Twinning, öğrencilerin e Twinning projeleri aracılığı ile birbirlerini tanımaları ve öğretmenlerin Avrupa’daki öğretmen topluluklarının bir parçası olmaları için fırsattır.

E Twinning’in temel taşlarından biri olan sınırlar ötesindeki okulları eşleştirme fikri ile Avrupalı genç insanların birbirleri ile iletişim kurmalarını amaçlamıştır. Tüm katılımcı ülkelerden öğretmenler kayıt olabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikirlerini paylaşmak, gruplar içerisinde ekip oluşturmak, öğrenme etkinliklerinde birlikte öğrenmek ve çevrimiçi projelere katılmak için e Twinning çevrimiçi araçlarını kullanabilirler.

İşbirliği, BİT araçlarının kullanımı ile aynı alan içerisinde veya farklı alanlarda olabilir.

AdminAdmin