Eğitim
Giriş Tarihi : 22-05-2017 14:04   Güncelleme : 22-05-2017 16:37

Okul Bahçesinde Kermes Yapıldı

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu bahçesinde kermes düzenlendi

Okul Bahçesinde Kermes Yapıldı
 Okul bahçesinde düzenlenen kermes oldukça ilgi gördü. Renkli görüntülerin oluştuğu kermeste yiyecek, içecek stantları ve hediyelik eşya stantlarına öğrenciler ve velilerin ilgisi yoğun oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Haşim ve Zehra Tarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan kermes programı daha sonra sahneye gelen okul öğrencilerinden Bahar Tatar'ın saz çalarak söylediği türküyle devam etti. Tatar'ın performansı protokol ve misafirler tarafından yoğun alkış aldı.

Şenlik havasında geçen kermeste Karagöz-Hacivat gösterisi ve Nasrettin Hoca kıssaları öğrencilerin büyük beğenisini topladı ve eğlenceli dakikalar geçirmelerine neden oldu.

Yöresel lezzetlerin, ev yapımı kurabiyeler ve pastaların, el emeği ile dikilen kıyafet ve giysilerin sergilendiği kermesin, sosyal ve kültürel geleneklerin gelecek nesillere aktararak toplumsal dayanışma ve yardımlaşma bilincini öğrencilere birebir yaşatmak amaçlı yapıldığını aktaran okul yönetimi okulların sadece eğitim ve öğretim değil sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinde icra edildiği veliler ve sosyal çevrenin katılımıyla iletişimin sağlandığı yerler olduğunu aktardılar.

Seda ŞengülSeda Şengül