Eğitim
Giriş Tarihi : 26-08-2020 12:59   Güncelleme : 26-08-2020 17:49

“Okullarımızı Hep Birlikte Açacağız”

Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, okullarda yeni eğitim- öğretim yılı ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı

“Okullarımızı Hep Birlikte Açacağız”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu kararları neticesinde 2020-2021 eğitim- öğretim yılının aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim ile başlayacağını, 21 Eylül 2020 tarihinde ise yüz yüze eğitim ile devam edeceğini açıkladı.

Bakan Selçuk’un açıklamalarının ardından Gerze’de ki eğitim- öğretim yılının nasıl olacağı ve nasıl devam edeceği Gerzeli veliler tarafından araştırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, okulların ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan açıklamasının devamında, “Okullarda ki mesleki çalışmalar 24-28 Ağustos tarihleri arasında devam edecek, cuma günü bitecek. 24 Ağustos Pazartesi günü Öğretmenler Kurulu yapıldı; 25 Ağustos Salı günü de okullarımız kendi okul zümrelerini gerçekleştirdi. Herkes görevinin başında, öğretmenlerimiz, okullarımız yeni eğitim- öğretim yılına hazır.

31 Ağustos Pazartesi günü uzaktan eğitim ile 21 Eylül Pazartesi günü de yüz yüze eğitim ile inşallah öğrencilerimizle buluşacağız. Şuan uzaktan eğitimin altyapısı hazırlanıyor, EBA üzerinden çalışmalar yapılıyor. Okul okul, ilçe ilçe, il il ihtiyaçlar ve eksiklikler belirlenip bakanlığa bildiriliyor.

Şuan için okulların açılmaması gibi bir şey söz konusu değil. Önemli olan okulları nasıl açacağımız, hangi süreçlerden geçeceğimiz. Vatandaşımızla, velimizle, öğretmenimizle, öğrencimizle el ele vereceğiz okullarımızı açacağız ve eğitime başlayacağız.

Pandemi Şartlarına Göre Güncellemeler Yapıyoruz

Şuan 11 okulumuz ve Halk Eğitim Merkezimizle birlikte 12 kurumumuz eğitim- öğretime hazır. Sadece eğitim- öğretim sürdürülürken pandemi şartlarına göre yeni güncellemeler ve düzenlemeler yapıyoruz. Yapılan güncellemeler ve bakanlığın da talimatları doğrultusunda okullarımızı öğrencilerimizle buluşturacağız.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA Asistan ve MEB Asistan uygulamalarını devreye soktu. Bu uygulamalar sayesinde öğrenci, öğretmen ve veliler sorularına anında cevap bulacak, sorunlarını çözecek ve sistemi en etkili şekilde kullanabilecek.

Herkes görevinin başında, eğitim- öğretim hazırlıklarımız devam ediyor. Ciddi bir eksikliğimiz yok.

Amacımız Gerzemize hizmet etmek, bugüne kadar Gerze’ye hizmet eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okullarımızı el ele vereceğiz, hep birlikte açacağız.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin