Eğitim
Giriş Tarihi : 17-12-2015 11:41   Güncelleme : 17-12-2015 11:26

Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Başlıyor

Başvurular, 19 Aralık 2015 ile 27 Aralık 2015 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine yapılacaktır.

Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Başlıyor
 Sinop Üniversitesi tarafından Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi verilecek. 350 kişilik kontenjanı bulunan pedagojik formasyon eğitimine başvurular 19 Aralık tarihinde başlayacak.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sinop Üniversitesine verilen Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimine başvurular için az bir zaman kaldı. 350 kişilik kontenjan olan Formasyon eğitiminden 2015-2016 Eğitim öğretim yılı itibariyle mezuniyet aşamasında olan öğrenciler ile mezunlar yaralanabilecek. 
Başvurular, 19 Aralık 2015 ile 27 Aralık 2015 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine yapılacak.
SİNOP ÜNİVERSİTESİNDEN SİNOPLULARA POZİTİF AYRIMCILIK
Sinop Üniversitesi Senato Toplantısı’nda alınan kararla; Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi için belirlenen 350 kişilik kontenjanın yüzde 75’i Sinop Üniversitesi öğrencilerine ayrılırken, yüzde 25’i dışarıdan başvuru yapacak öğrencilere ayrıldı. Bu yüzde 25’lik kontenjanın yarısı Sinop’ ta ikamet eden adaylara, diğer yarısı ise farklı illerden başvuracak adaylara ayrıldı. 

SİNOP ŞEHRİ İLE EL ELE VERİP TÜM SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın öncülüğünde, 2016-2017 Öğretim Yılında “10 Bin” öğrenciye ev sahipliği yapacak olan Sinop Üniversitesi oluşacak barınma sorununa etkin ve kalıcı çözümler getirmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve Sinoplularla ele ele çalışmaya devam ediyor.
Barınma sorununa kalıcı çözüm getirmek için Sinop Üniversitesinin gerekli çalışmaları başlattığını belirten Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın; “Bu kapsamda ilk adımı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın himayelerinde, Sinop Üniversitesi’ ne ait olan 29 dönüm arazinin Kredi Yurtlar Kurumu’na devri için yaptığı çalışmalarla attık. Bu alana Kredi Yurtlar Kurumu tarafından, 2 bin 500 Kişilik Öğrenci Yurdu inşa edilecek” dedi. 
Rektör Dalgın, Üniversitenin ayrıca Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’nın koordinesinde tüm kamu kurumlarıyla, sivil tolum kuruluşları ve Sinoplularla ortak projelere imza atmaya devam ettiğini belirtti. 

Seda ŞengülSeda Şengül