Eğitim
Giriş Tarihi : 12-10-2022 14:05   Güncelleme : 13-10-2022 13:38

Protokol İmzalandı

‘Bisikletime Biniyorum Camiye Gidiyorum, Hem Sağlıklıyım Hem Huzurluyum’ projesi Aralık ayında başlıyor

Protokol İmzalandı

İçişleri Bakanlığı’nın Sinop’ ta faaliyet gösteren derneklere verdiği destek ile hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Sinop Vali Erol Karaömeroğlu Başkanlığında, Dernek Yöneticileri ile protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile birlikte, Sinop’ta faaliyet gösteren dernekler tarafından 2022 yılı içerisinde, “Her Köye Tiyatro” , “Üniversite Gençliği Futbolla Buluşuyor”, “Şehrimi Geziyorum Tarihimi Öğreniyorum” , “E-Ticaret Kullanımı” ,  “ Bisikletime Biniyorum Camiye Gidiyorum, Hem Sağlıklıyım Hem Huzurluyum” , “Mübadelenin 100. Yılında Kültür ve Göreneklerimiz”  projeleri,  start alarak Sinopluların hizmetine sunulacak.

“BİSİKLETİME BİNİYORUM CAMİYE GİDİYORUM, HEM SAĞLIKLIYIM HEM HUZURLUYUM”

Gerze İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ile Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı'nca desteklenmeye uygun görülen ‘Bisikletime Biniyorum Camiye Gidiyorum, Hem Sağlıklıyım Hem Huzurluyum’ projesi ile ilgili protokol, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'nun Başkanlığında Gerze İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İsmail Karaman’ ın katılımıyla imzalandı.

Proje çerçevesinde öğrencilerin birlikte yaşama, paylaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek, öğrencilere ibadet ve spor yapma alışkanlığını kazandırmak hedefleniyor.

Aralık ayında başlayıp Haziran ayının sonunda bitmesi planlanan, Gerze İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’ nin birlikte yürüteceği ‘Bisikletime Biniyorum Camiye Gidiyorum, Hem Sağlıklıyım Hem Huzurluyum’ projesi kapsamında 20 adet bisiklet ve ekipmanın alınacağı, öğrencilerle birlikte belirlenen merkez ve köy camilerine gidilerek, kılınacak namazın ardından öğrencilerle piknik yapılıp, kitap okunacağı ve yine aynı şekilde bisikletler ile geri dönüleceği öğrenildi.

AdminAdmin