Eğitim
Giriş Tarihi : 16-06-2016 11:03   Güncelleme : 16-06-2016 11:26

Resim Yarışmasında Türkiye Birincileri Gerze'den

Ülke Genelinde Yapılan ''Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması''nda dereceye giren öğrenciler Gerze'den

Resim Yarışmasında Türkiye Birincileri Gerze'den
 Milli eğitim Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen, Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Temalı Resim Yarışması’nda dereceye giren çocuklar, ödüllerini aldı.

Ülke genelindeki tüm özel ve resmi ilköğretim okullarının 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Orçun İstanbullu birinci, Ceren Altınbaş ikinci, Arda Küçükbaş üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Selçuk Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Recep Barış Varoğlu verdi.

Birinci olan öğrenciye tablet ve bluetooth kulaklık, ikinciye tablet, üçüncüye bluetooth kulaklık hediye edildi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Selçuk Yiğit konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda  Ulusal Resim Yarışması” ile çocukların güvenilir gıda kavramı ile ilgili hayalleri görsel bir şölene dönüştü. Yarışmayla, geleceğin bireyleri olacak çocuklarda güvenilir gıdaya dönük farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı geniş kitlelere ulaştırmanın hedeflendiğini ifade etti.

Ödülleri verirken, beslenmenin sadece karın doyurmak olmadığını ifade eden Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz; “Güvenilir gıdalara ulaşmak konusunda hepimiz dikkatli olmalı, sağlığımızı tehdit eden gıdalar ile güvenli gıdayı birbirinden ayırt etmeyi öğrenmeliyiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Hediyelerin verilmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından ödül töreni sona erdi.

Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Selçuk Yiğit, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Özbay Akkaş, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Recep Barış Varoğlu, dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri Emine Tütüncü, Sevgi Kibar ve öğrenci velileri katıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül