Eğitim
Giriş Tarihi : 16-03-2016 14:07   Güncelleme : 16-03-2016 13:58

Samsun Sheraton Otele Eğitim Gezisi

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun Sheraton Oteline Mesleki Eğitim Gezisi Yaptı

Samsun Sheraton Otele Eğitim Gezisi
 Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun Sheraton Oteli ve Marin Butik Oteline mesleki rehberlik gezisi düzenledi.

Geziye Mdr. Yrd. Ahmet Arar, Meslek dersleri öğretmenleri Yelda Özdemir, Özgür Tayhan, Hüseyin Ekren, Rehber Öğretmen Dilek Akyel ile birlikte 10. Sınıf Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Konaklama-Seyahat Hizmetleri Alanı öğrencileri katıldılar. Okul müdür yrd. Ahmet Arar gezinin amacının; “Öğrencilerimize ilçemizde bulunmayan standartlardaki işletmelerin yerinde tanıtılarak, mesleki alandaki bilgilerinin arttırılması” olduğunu söyledi. Gezi kapsamında Sheraton otel departman müdürleri  öğrencilerle mesleğe yönelik hedefleri hakkında sohbet ederek, mesleki bilgilendirme toplantıları yaptılar. Ardından departman müdürleri refakatinde mutfak, ön büro, kat hizmetleri, banket salonları, restoran ve barlar gezilerek uygulamalar yapıldı ve öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Mesleki eğitimin sonunda, Sheraton Oteli Eğitim Şefi Mert Yumuk; Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Öğrencilerin bu tür uygulamalı eğitimlerde yer almasının, onların mesleki deneyimleri açısından çok büyük önem taşıdığını söyledi. Bu tür çalışmalarda öğrencilere her zaman desteğe hazır olduklarını, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılacak beceri eğitimi döneminde öğrencilerimizi  işletmelerinde görmekten memnuniyet duyacaklarını” ifade etti.

Seda ŞengülSeda Şengül