Eğitim
Giriş Tarihi : 05-04-2016 17:20   Güncelleme : 06-04-2016 10:58

Sebepleri ve Sonuçları ile Türk Ekonomisindeki Krizler Konuşuldu

Bağımsız Denetçi, Serbest Muhasebeci ve Yazar Dursun Ali Yaz Gerze Meslek Yüksekokulu'na geldi.

 Sebepleri ve Sonuçları ile Türk Ekonomisindeki Krizler Konuşuldu

Konusunda uzman, tecrübeli ve sektörünün öncü isimleriyle öğrencilerini buluşturmaya devam eden Gerze MYO, Mali tablo, vergi ve bağımsız denetim gibi konuların uzman isimlerinden olan Bağımsız Denetçi Serbest Muhasebeci ve Yazar Dursun Ali Yaz’ı ağırladı.

Yüksekokul Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Öğr. Gör. Funda İnce, Daire ve Kurum Amirleri, Akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldılar.  

Program “5 Nisan 1994 Kararları ve 2001 Krizi” konulu kısa film gösterimi ile başladı. Daha sonra “Sebepleri ve Sonuçları ile Türk Ekonomisindeki Krizler” konulu bir konferans veren Dursun Ali Yaz, geçmişten günümüze yaşanan krizleri değerlendirerek, Türk ekonomisindeki gelişim ve muhasebe mesleğinin işlevselliği hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Türkiye’deki birçok üniversite mezununun arzu ettiği işi bulamadığını belirten Yaz, “Dünya’da ve Türkiye’de meydana gelen krizler her zaman öncesinde bir uyarı ile kendini hissettirmiştir. Türkiye’de hâkim olan serbest piyasa ekonomisi, iş olanakları bakımından çoğu öğrenciyi tatmin etmiyor. Bugün mezun olduktan sonra iş bulacağınız sahaya yönelik donanım ve bilgiye sahip olmazsanız sizin kriziniz de başlamış sayılır. Bu konferansın da siz öğrenciler açısından kriz öncesi tedbir almanızı sağlayacak bir uyarı olmasını temenni ediyorum.  Sizler bilim yuvası olan bu üniversitelerde kendinizi geliştirerek güçlü bir entelektüel birikime sahip olmalısınız. Bu bağlamda vakitlerinizin çoğunu kitaplarla ve kütüphanelerde geçirin. Ekonominin seyrini ve paranın işlevini iyi kavrayın. Gelişen ekonomik modelleri iyi okuyun” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından öğrencilerin yönelttiği sorularını yanıtlayan Bağımsız Denetçi Serbest Muhasebeci ve Yazar Dursun Ali Yaz, program sonunda hediyesini Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak’tan aldı.


AdminAdmin